sakkunniga personer med bolån ska bara koncentrera sig på sig själva

En expert har sagt att folk med bolån bör i första hand fokusera på den egna ekonomin, inte den bredare ekonomin.

En expert har sagt folk nu söker efter bostadslån eller hem erbjudanden kredit att ignorera de vidare konsekvenserna av fallande huspriser i Storbritannien och i stället koncentrera sig på sina egna förutsättningar.

Enligt Halifax hus prisindex – som släpptes den 8 juli – kostnaden för ett genomsnittligt hus i Storbritannien sjönk med 0,6 procent under hela juni efter en liknande minskning med 0,5 procent en månad tidigare.

Men trots dessa nya droppar, visar Halifax data som huspriserna under juni var 6,3 procent högre mätt från år till år med motsvarande genomsnittet för de senaste tre månaderna jämfört med samma period år 2009.

Detta är lägre än de 6,9 ??procent vandring ses i maj, men ändå verkar visa att människor som vill få en inteckning i efterdyningarna av den globala ekonomiska nedgången kan göra det på en marknad friskare än den varit under den senaste tiden.

Samtidigt, under separat forskning, upptäckte långivaren också att kostnaden för att äga och driva ett hem – inklusive utgifter såsom bolån och hemförsäkringar – har minskat med sex procent sedan recessionen.

Och Selwyn Lym, chef för mouseprice.com, har kommenterat att människor inte bör alltför att “hänga upp” med vad som händer i den bredare ekonomin som personliga ekonomiska beslut bör fattas på sina egna individuella meriter.

“De [konsumenterna] alltid bör fatta beslut baserat på faktorer som är specifika för dem,” den professionella sagt.

Han fortsatte med att förklara att Halifax index är “mycket volatil” i den mån den inte helt överensstämmer med statliga riktlinjer som insisterar på att domar på hälsa av landets bolånemarknaden bör göras på kvartalsbasis, snarare än varje månad, bas .