saker du behöver veta om Self certifierade inteckningar.

Om du hoppas att få en inteckning då vara säker och ta allt av betydelse för din tid med en inteckning mäklare. Genom att tillhandahålla all nödvändig information i början, minimerar det förseningar och gör processen enklare. Begärda uppgifter kan omfatta: elräkningar, identitetsbevis och adress, uppgifter om kreditkort eller andra lån, lönespecifikationer och bevis på månadsinkomst. Oh vänta. Är det ett problem?

Medan långivare oftast behöver bevis på inkomst, ibland människor kan ha svårt att bevisa hur mycket intäkter de gör. Kanske de är egenföretagare eller har inte handlat tillräckligt länge för att ge några konton, kanske de har mer än ett jobb eller förlita sig på stora bonus eller provision som en del av sin totala inkomst. Kontraktsanställda, frilansare, oavlönade företagsledare, eller låginkomsttagare med högre tillgångar skulle alla ha problem med att erbjuda inkomstkällor poster. Dessa människor behöver tänka själv certifierade inteckningar.

De är ofta kallas icke-status bolån. Arbetsmiljön förändras och företagen har inte alltid 9 till 5 jobb längre. Flera personer får nu månadsinkomst från olika källor.

Detta är inte ett stort problem, i själva verket, det är därför själv certifierade bolån har utformats av legitima skäl där inkomsten inte kunde styrkas i skrift på traditionellt sätt. Därför en långivare kunde åberopa själv certifierade bolån, eller, en egen bedömning av inkomsten.

Dessa typer av bolån har oftast en högre ränta än ett lån där du kan bevisa din inkomst i skrift. Det finns ingen annan verklig användning för själv certifierade bolån Förutom detta, det är mer av en risk och hamnar kostar mer. Därför, om en person på något sätt kunde bevisa hans eller hennes inkomster skulle det vara mycket enklare och billigare. Dock var self certifierade bolån utformad för ibland som bara inte kan göras.

Det finns ingen anledning för en person att tillhandahålla konton, kontoutdrag, lönespecifikationer eller andra inkomster-relaterade dokument varför ansöker själv certifierade bolån. Istället en långivare kommer att köra en kreditkontroll, analysera kredit värdering och arbeta därifrån. I vissa fall långivaren skulle begära en referens från en borgenär eller hyresvärd.

Standarden insättning är 15% av det slutliga priset, men en 25% deposition skulle sänka den höga räntan med self certifierade inteckningar. Minsta insättning skulle vara 10%, men på en så låg insättning och hög risk inteckning, skulle få långivare att acceptera affären.

Dessa nya typer av bolån är inte ett världsomspännande koncept. I vissa länder som Storbritannien de är mycket populära, medan det i ett land som Italien som de inte ens existerar. Medan själv certifierade bolån gör livet lite lättare, när man talar om en inteckning, är ingenting
verkligen “lätt.”