saker du behöver veta när refinansiering ditt topplån

Det verkar som refinansieringen har blivit mycket populärt på senare år på grund av de låga räntorna för närvarande tillgängliga. Många människor som köpt sina hem för flera år sedan på en 9 eller 10 procent ränta har lyckligtvis sparat tusentals kronor genom refinansiering till 7% ränta eller lägre. Om du väljer att refinansiera ditt topplån kan du också kunna förkorta ditt lån och betala samma månatliga utbetalningen, men till en lägre ränta.

Ett topplån är ett sekundärt lån som dessutom säkras av samma fastighet som den första inteckning. Typiskt kan en person ta ut en andra inteckning för att köpa ett annat hem eller för att få pengar från det egna kapitalet upplupna på hem för att betala hög ränta skuld. Topplån har vanligtvis 5 och 15 år termer. Om du har en andra inteckning på en högre ränta, kan refinansiering nu när räntorna är lägre vara ett utmärkt sätt att spara pengar under loppet av ditt lån.

Om du överväger att refinansiera din topplån bör du ta ut en inteckning som du kan låsa in en fast ränta med fastställda villkor som gör det möjligt för icke-rörlig ersättning för längden på ditt lån.

Om du bestämmer dig för att refinansiera befintliga topplån, leta efter en långivare som kommer att kunna arbeta med dig och förklara allt du behöver veta om refinansiering klart, noggrant och korrekt. Målet för refinansiering är att spara pengar under loppet av ditt lån. Ett bra sätt att åstadkomma detta är att leta efter en räntesats som gör att du kan göra samma månadskostnaden för en kortare tid. Vet du vad din långivarens avslutande kostnader kommer att bli och vara säker på att du förstår detaljerna och nödvändigheten av varje utgående avgift och kostnader.

Om du är osäker på var du hittar en bra långivare, fråga dem i din krets av familj och vänner för en rekommendation eller att ge dig råd om vad långivare för att undvika “till varje pris” på grund av sina kostnader eller dålig service de erbjuder.

Kunskap och tillämpningen av densamma bestämma den slutliga framgången av inteckning refinansiera. Om detta verkar överväldigande, börja intervjua långivare som kan diskutera dina specifika behov och ger dig svar och lösningar du behöver. Se nedan för mer information om andra inteckning refinansiering.