Saker att tänka på när man väljer en justerbar inteckning

Om du har tittat på bolån alls, vet du de två primära val är fasta och justerbara bolån. Justerbara bolån kan tyckas ett bra val, men det finns några saker att tänka på.

Saker att tänka på när man väljer en justerbar inteckning

Historiskt sett var fasta 30-åriga hypotekslån standarden på fastighetsmarknaden. Allteftersom tiden gick, kom justerbar ränta inteckningar på scenen och därefter blev mycket populär. Fördelen med justerbar inteckning är en vanligtvis får en lägre initial ränta. Den potentiella nackdelen är dock att räntan kan stiga över tiden till en punkt där du betalar mer än en fast ränta. I riktigt dåliga situationer, kan de stigande räntorna resultera faktiskt i en månatlig inteckning betalning som du helt enkelt inte kan betala.

Vid bedömningen av om en justerbar inteckning är det bästa valet för dig, det finns ett par faktorer som du bör ha i åtanke. Låt oss ta en närmare titt.

En av de största faktorerna har att göra med tiden. Specifikt, hur länge tänker du bo i fastigheten och betala lånet? Om tidsperioden är relativt kort, säger tre till fem år, sedan en justerbar inteckning är ett mycket attraktivt alternativ. Varför? Mest justerbara bolån har begränsningar för antalet gånger räntan kan höjas i ett år, nämligen, en eller två gånger. Med tanke på den relativt korta tid du kommer att hålla inteckning, är det till skillnad från den stiger över vad du skulle få med en fast ränta inteckning. Även om den gör det under det senaste året eller så, ska du fortfarande betala mindre ränta under hela tiden du har lånet.

Den andra frågan att överväga är hur tätt dina finanser är i förhållande till att köpa hem du funderar. Funderar du på en justerbar ränta inteckning bara för att du inte kan kvalificera sig för tillräckligt med pengar med en fast? Om så är fallet, behöver du verkligen ta ett steg tillbaka från situationen. Om du inte har råd med en fast ränta inteckning, hur kommer ni att göra månatliga betalningar på en justerbar om räntan går upp? Om du inte har en väldigt bra och realistiskt svar, måste du överväga att titta på fastigheten med ett lägre pris. Du vill inte hamna i en situation där du inte kan möta dina inteckning skyldigheter och standard på lånet.

I allmänhet, justerbar ränta inteckningar har mycket att erbjuda låntagarna. Det betyder inte att alla ska gälla för en.