saker att tänka på när du hyr en property_

Första titt på hyran du ska betala för fastighet att hyra i Aberdeen. Vissa lägenheter för uthyrning omfattar endast livsrum och några andra kan inkludera sådana tjänster som gas, el, vatten, avlopp och sopor. Rådgör med tidigare hyresgäster eller hyresvärden om möjligt om kostnaderna för de verktyg som du ansvarar för. Ta reda på vem du behöver kontakta för att få dem på, hur ofta de måste betalas och hur mycket de normalt kostar. Uppenbarligen de som är baserade på användning kommer att variera, men en uppskattning skadar aldrig och kommer att ge dig en bas siffra att arbeta med.

Fråga om vad inredning medföljer lägenheten. Medan de flesta kan förväntas omfatta lampor, spis och kylskåp på minimum, vissa är verkligen nakna och kräver att du lämna din egen när du flyttar in Du måste beakta dessa kostnader i din totala rörliga kostnader. Om en lägenhet inte har en eller flera av de funktioner som du söker, kan du välja att vidarebefordra den till förmån för en annan.

Vet tiden engagemang du gör för att bo där. En månad till månad hyresavtal kräver oftast att du eller hyresvärden att ge en 30 dagars varsel om någon av er väljer att säga upp hyresavtalet, medan en 12 månaders hyra garanterar att du har en plats att leva i 12 månader och ägaren har en hyresgäst för samma tidsperiod. Om det inte finns någon anledning till varför du kan behöva flytta plötsligt, är det bäst att hitta en månad till månad hyresavtal för att undvika frustration för båda parter. De flesta, om inte alla, hyresvärdar kräver också en deposition på framsidan för att hålla hyran innan du flyttar in och för att täcka kostnaderna för eventuella skador som du kan åsamka på plan.

Ställ frågor om underhåll och reparationer. Vissa hyresvärdar har en klausul som anger hur ofta de kommer att sköta sådana saker eller om det finns ett alternativt parti du behöver kontakta för att få en akut åtgärdas.

Vet exakt när hyran ska betalas. Vissa föredrar att vara rätt på 1 i månaden medan andra ger lite spelrum eller ange den som första fredagen. Många hyresvärdar tar ut avgifter för sent hyra och även börja vräkning förfaranden i så lite som en vecka efter det att hyran betalas, så vet vad avtal du registrerar till i förväg och följa den.

Hyra behöver inte vara stressande eller besvärligt så länge du är välinformerad och gå in i processen att veta vad som väntar.