saker att fråga din inteckning mäklare

Framtida villaägare i Kanada står inför utmaningen att söka efter en pålitlig inteckning mäklare som kommer att se till att de får den mest idealiska inteckning affär finns i området. Scouting för det perfekta hemmet lån på egen hand är tröttsamt och tidskrävande, vilket är anledningen till att efterfrågan på inteckning mäklare – som ägnar sin tid åt att söka efter bostadslån att sälja och kunder för att sälja dem till – är stadigt på uppgång i synnerhet i platser som Edmonton, Alberta, Kanada, där bostad är högt i kurs.

Innan anlita tjänster från någon run-of-the-mill inteckning mäklare, det smart framtida villaägare i Kanada behöver göra är att ta reda på hur mycket de vet. Frågar några enkla frågor kan ge framtida villaägare en uppfattning om huruvida de ska begå en inteckning geni eller en inteckning haj.

Den första och förmodligen den mest kritiska delen av Hem Information framtida ägare behöver veta från deras mäklare är vilken typ av lån är bäst. Beroende på omständigheterna, lån tillgänglighet i regionen, samt lokala lagar och förordningar, kan olika lån typer vara mer lämpade för vissa mer än andra. Ansedda mäklare kommer sannolikt behöva ta reda på mer om kunden innan ge dem lån alternativ.

Nästa fråga skulle vara om kostnader och räntor. Den inteckning mäklare bör kunna inte bara bestämma det bästa lönsamt lån alternativ men också att förklara de faktorer för deras beslut. Många av inteckning mäklare Edmonton innehar är inte bara kompetent, men också välinformerad när det gäller de olika lån alternativ som tillhandahålls av banker och låneinstitut.

Detaljerna om hur inteckning mäklare hanterar låneansökan är också viktigt. Framtida husägaren behöver informeras om detaljer såsom god tro uppskattning och långivare garantier, lån lås ränta och straffavgifter förskottsbetalning. Alla inteckning mäklare Edmonton har licensierat bör kunna förklara dessa funktioner till sin klient.

Många av inteckning mäklare Edmonton ger bör också kunna uppskatta handläggningstid. Det är viktigt att veta hur lång tid det tar att behandla låneansökan för att förutse andra oförutsedda alternativ.