säg inte “f” word_ hur förnekelse påverkar avskärmning

Du kommer aldrig att hitta en liten blåögda 5-åriga barn att säga “när jag blir stor, jag vill gå in avskärmning” men ändå, är hundratusentals familjer inför det otänkbara idag. Många gånger, en eller flera personer inblandade hellre förnekar verkligheten i deras ekonomiska situation, vilket kan ha varit hur de kom dit i första hand. Dock leder förnekande bara att fördröja, som vidmakthåller katastrofen och lämnar dig med färre alternativ. Din andra alternativet är att vara modig nog att möta verkligheten och arbeta igenom det göra ditt resultat mycket gynnsammare och din familj mycket starkare. Här är några sätt förnekelse kan påverka avskärmning:

Ett. stoppa vansinnet

Om du inte inser benägenheten av situationen, kommer du fortsätta att låna pengar som du inte kan betala tillbaka, leva över dina tillgångar och gräva hålet djupare. När du får utöver förnekelse, kan du göra en 180 och påbörja en ny inriktning-ekonomisk frihet.

2. förhandla i sanning

Banker och långivare är inte beredda att förhandla med dem som de bibehåller sin ekonomiska kris genom förnekelse. Genom att erkänna sanningen, kan du börja att undvika utestängning genom förhandlade förfaranden. Långivaren inte vill att ditt hus, skulle de mycket hellre ha din betalning. De är oftast villiga att arbeta fram en realistisk avbetalningsplan för att hålla dig i inteckning. Ett annat alternativ är en kort försäljning, där långivaren går med på att rabatten lånet balans i utbyte för dig att sälja hem och ge dem behållningen. Ut ur förnekelse och på att förhandla.

Tre. relationer behöver sanning

När man står inför någon typ av finansiell kris, känns hela familjen effekterna. Genom att förneka situationen, din familj och relationer lär en viktig lärdom-“när det blir tufft, förneka att de existerar.” När du möter den med mod och ta itu med sanningen öppet genom att lära av dina misstag, lär din familj en ännu viktigare lektion. När förnekande och brist på kommunikation existerar, relationer börjar att försämras under trycket.

När avskärmningen är ett hot, inte blir ett offer av förnekelse. Ju förr ansiktet sanningen, desto snabbare du är på en väg till ekonomisk frihet.