rooking den det entreprenören vid förnyelse tid

Tales bildar Other Side

Återigen måste jag påpeka att jag inte längre inom rekrytering och skriva dessa artiklar bara för att jag har blivit ombedd att och att ge entreprenörer en insida i vad som händer “på andra sidan”.

Efter de tidigare artiklar här förklarar nu hur vi Manege att utvinna mer pengar från entreprenörer vid förnyelse tid.

Förhoppningsvis har jag redan ett bra snitt av vad en entreprenör tjänar från klienten. Men du är under press på kontoret från dina chefer att få mer pengar i.

Du kan prova och prova så mycket som du gillar att få nya affärer, men ibland räcker det bara inte där.

Därför måste du göra din befintliga tillgångar svett, dvs de entreprenörer som du redan har ute.

förnyelse

Den bästa tiden för det är vid förnyelse tid – när katt-och råttalek mellan entreprenörerna och rekryteringskonsulter fortsätter – men normalt är vi mer än en match för dem.

Faktiskt många entreprenörer är lite blöt bakom öronen och helt enkelt tro vad du säger till dem.

Ofta entreprenörer kommer att förse dig med ammunition för att hjälpa till att få dig en uppgång.

Det första du måste göra är att prata med entreprenören sig (själv) för att ta reda på om de vill ha en förnyelse. Entreprenören kan också be dig att få en ökning på detta stadium.

“Vi ska göra vårt bästa” du ska säga.

Följt av: –

“Kan du ge några goda skäl till varför du borde få en löneförhöjning”?

Förhoppningsvis entreprenören ger dig ammunition för att kunna få något mer ut av kunden.

kontaktar kunden

När du kontaktar kunden kommer du först undersöka huruvida klienten skulle vara intresserad av att förnya entreprenören.

Om han eller hon är intresserad då förhandlingarna börjar.

Om kunden är helt emot en ökning så är det inte värt att skjuta det som du inte vill förlora verksamheten.

Men om de är mottagliga, sedan försöka få en känsla för hur klienten tycker att uppdragstagaren har utfört – även om han eller hon gör en del kritik sedan avsluta med att fråga vad bra punkter entreprenören har. Det lämnar honom att tänka positivt om entreprenören.

Lägg några skäl för din egen, lyste från vad entreprenören har sagt.

mer värdefull tillgång

Säg också att entreprenören nu har plockat upp en hel del affärer kunskap om kundens verksamhet samt kunskap om kundens system som lagts till kompetens kunskap som han eller hon tog med honom gör honom eller henne en långt mer värdefull tillgång för klient.

Om kunden skulle byta ut entreprenören med någon annan skulle det vara någon utan verksamheten och systemen kunskap om bolaget – och det skulle också ta vägen tiden för andra förvärvsarbetande på projektet att förklara det och skicka information över.

Normalt kan du få någon form av en uppgång här.

Hålla det

När du har fått stiga ur kunden då måste du försöka hålla så mycket som möjligt för dig.

Den värsta möjliga scenario här är att du måste lämna över hela upphov till entreprenören. Det bästa scenariot är att du håller partiet. Den neutrala scenariot är att ökningen går till var och en av er i samma procentsats som det tidigare avtalet, t.ex. 80/20 i entreprenörens fördel.

Men läget är neutralläge ditt kort stopp. Du måste försöka få lite mer.

handlingsplan

Den första handlingsplan är att tala om för entreprenören att det inte finns någon ökning alls, dvs att när kunden är nöjd med sitt arbete att det inte finns mer pengar på bordet.

Många entreprenörer kommer helt enkelt acceptera detta. Faktum är att majoriteten av dem kommer – med en bit av en gnäll. Väldigt få kommer faktiskt säga att de vänder ned erbjudandet och lämnar.

Om de inte sparka upp en stink om det du säger att du kommer att gå tillbaka till kunden och be om lite mer, men att entreprenören är potentiellt äventyra hans eller hennes möjligheter genom att kräva mer.

Naturligtvis kan du normalt inte skulle gå tillbaka till klienten. Du skulle bara lämna entreprenören svettas ett tag innan det blir tillbaka till dem.

erbjuda

När du kommer tillbaka till dem bör du ha bestämt då hur mycket att erbjuda entreprenören ur uppgång du fått. Jag brukade gå på 50/50. Du vill inte vara för girig.

Nästan alltid kommer de som är kvar att ta detta nya erbjudande. Om de inte sticker ut så du kanske måste ge dem 80%, eller, Gud förbjude 100% av förnyelsen stiger – men om du är någon bra detta inte kommer att hända så ofta.

Jag har stött på några tandsten entreprenörer innan, inbegripet, jag kan säga, att innehavaren av NamesFacesPlaces som jag placerade två gånger, men den stora majoriteten bara ta vad du säger till nominellt värde och acceptera vad du väljer att ge dem.

Nu försöker jag inte rättfärdiga vad jag har gjort i det förflutna, men jag antar att detta är en typ av “Act of ånger” på min sida så att entreprenörerna är bättre förberedda när det gäller att hantera organ i framtiden.

Att vara förvarnad är att vara förberedd!

agent x