roger hyresgästen

Med den genomsnittliga första gången egendom priset når £ 156,000, sex gånger den genomsnittliga lönen för £ 26.000, hyra ett rum ut för extra inkomst och dela levnadskostnader är det senaste sättet att första gången köpare bidrar till att betala av på lånet.

En ny typ av inteckning kallas “hyra ett rum” inteckning har lanserats av West Bromwich Building Society. Den inteckning har en fast ränta på 5,99% under två år och tar hänsyn till £ 4250 som kan tjänas skattefritt enligt regeringens “hyr ett rum”-systemet, som läggs till låntagare inkomster, effektivt vilket innebär att de kan låna mer pengar .

De senaste sex månaderna har sett en 38% ökning av antalet rum annonseras på internet. Medan hyra ett rum kan vara ett enkelt sätt att hjälpa till med inteckning husägare helst inte ska behöva förlita sig på en hyresgäst att betala sina räntekostnader. Villaägare måste också komma ihåg att ta in en inneboende innebär att de måste hålla sin egendom rena, välvårdade och väl underhållen. Lodgers kommer också förvänta sig att dela boende, äta och laga mat utrymmen och inte ha avskildhet på sitt hyrda rum inkräktade på. Att vara en hyresvärd innebär också bär hela bördan av kostnaderna för inredning, reparationer och renoveringar, något som många första gången köpare underlåter att ta hänsyn till när man köper, kommer faktiskt en av tre nya husägare måste reparera en trasig spis, är en åtta inför fastställande av en trasig panna och tre fjärdedelar kommer plaska ut på ett nytt kök eller badrum.

Men med fastighetsmarknaden fortfarande i uppstigande många första gången köpare kommer att välkomna möjligheten att överväga en annan väg för att undersöka när man försöker få in på fastigheten stege.