rochesterMN fastighetsmarknaden är i full gång

Den Rochester Minnesota fastighetsmarknaden verkar ha byggt ett högt tempo när vi går in i vårsäsongen. Försäljningen är robusta och det har även förekommit flera rapporter om flera erbjudanden på vissa väl prissatta fastigheter. Mayo Clinic matchen marknaden är också på god väg med läkarstudenter ivriga att ta examen och börja sina residens med Mayo Clinic i slutet av juni. Dessa nya invånare har kommit till stan varje helg sedan slutet av mars och kommer att fortsätta göra det under de närmaste par månaderna som söker hem. Den goda nyheten är att det finns gott om lager och det är fortfarande väldigt mycket en köparens marknad för dem för att söka en bra affär.

Vi såg inte de breda svängningar i räntorna förra månaden som var erfarenhet veckor tidigare. Med lite nya ekonomiska nyheter för veckan, fast priserna i en något lägre. Ekonomiska nyheter blandades under den senaste månaden. Fed räknar med att med den senaste tidens räntesänkningar och de offentliga stimulanspaketen kommer att leda till en snabbare ekonomisk tillväxt under resten av året. På andra sidan av staketet, föll husförsäljningsindexet index mer än väntat i januari och index var ned marginellt från ett år sedan. Husförsäljningsindexet är de ledande indikatorerna för den framtida inriktningen av bostadsmarknaden och NAR (National Association of Realtors) förutspår platta hem försäljningen för de kommande månaderna.

Efter två veckor av trevliga nedgångar, började boräntorna åter stiga tillbaka till de nivåer som rådde i slutet av februari. Mars var en extremt volatil månad, med stora dagliga svängningar en vanlig företeelse. Investerare köpte inteckning värdepapper under perioder av ökad oro för stabiliteten på kreditmarknaderna. Lika snabbt sålde de inteckning värdepapper när de farhågor lättat.

Nyligen, investerare allmänt att Feds räntesänkningar och andra åtgärder var tillräckliga för att motverka de svårigheter kreditmarknaderna, föll efterfrågan på inteckning investeringar, och boräntorna steg. Bolåneräntor har också ont förra veckan av en serie av Fed tjänstemän som talade tufft om inflationen. Högre inflation är dåliga nyheter för inteckning marknader, som investerare kräver en högre avkastning för att kompensera inflationen. Med all uppmärksamhet på inflationen, var fredagens frisläppande av Feds föredragna inflationsindikator efterlängtade. Februarirevolutionen Kärna PCE prisindex steg till en 2,0% årlig ränta, som väntat, vilket var vid den övre gränsen av Feds upplevda komfortzon. Inom bostadssektorn, var nyheten något uppmuntrande. Februari befintliga hem försäljning kom in starkare än väntat. Inventeringen av osålda bostäder minskat blygsamt, medan median priserna sjönk. Försäljningen aktiviteten har hållit i ett snävt intervall sedan september, och chefsekonom för National Association of Realtors (NAR) föreslog att uppgifterna var “ett tecken på att marknaden håller på att stabiliseras”. Februari nya hem kom även i lite högre än konsensus. Separat visade regeringens OFHEO bostäder index att januari var priserna ned 3% från året innan.

Nu i april har inventarienummer ganska stabilt jämfört med samma tid förra året och försäljningen är nere aldrig så lite. Dessa förlorad försäljning får göras när de April siffrorna redovisas som vädret i vintras har haft en hel del att göra med fastighetsmarknaden att få en lite långsammare start i år i sydöstra Minnesota. Allt ser bra för fastighetsmarknaden går in i mitten av våren och försommaren!

upphovsrätt