robot banker

Bankerna har blivit allt strängare när sökande knackar på deras dörr för en inteckning med många av dem som visat dörren på grund av smärre ekonomiska standard. Många människor upplever att deras ansökningar avslås på grund av sådana frågor som saknade en enda betalning på ett kreditkort, är övertrasserat med £ 30 och även genom att ha en obetald parkeringsbiljett.

Detta har fått många att tro att bankerna blir mindre mänskliga och mer automatiska. Många använder automatiserade kredit kontroll verktyg så att de kan låta maskinen avgöra om en köpare kommer faktiskt köpa.

De senaste åtgärderna är en komplett u sväng från hur bankerna agerade 12 månader sedan när det var nästan en garanti för att du skulle accepteras med en halv anständigt kredit värdering. Nu är även personer med Great Scores vägras på grund av mindre frågor.

Situationen ser inte bra 2009 när situationen väntas förvärras med sin utlåning kriterier blir ännu hårdare.

En av de enklaste metoderna för att öka dina chanser att bli accepterade är att förbättra din kredit värdering. Detta kan göras genom att erhålla en kopia av din kredit rapport en gång erhållits bör du leta efter eventuella fel som kan uppstå, t.ex. misstag från din bank. Du bör också betala eventuella obetalda skulder och inte missar några betalningar på din mobiltelefon, gym eller andra finansiella åtaganden du har. Dessa kommer att gå som ett svart märke och ser dina chanser att bli avvisad ökat. En bra poäng kommer också sänka det belopp du måste betala tillbaka.