risker för intresse bara inteckning lån

För dem som kan, afford AOT de månatliga utbetalningarna av en vanlig hypotekslån, har lånet industrin skapade intresse bara inteckning lån. Låntagaren behöver bara betala månatliga betalningar består av intressen och inget kapital under de första åren av inteckning återbetalning program. Men dessa lån kommer med vissa risker som bör beaktas innan du ansöker.

Dessa risker kan innebära att du, Äôll sluta betala betydligt högre belopp på lång sikt eller värsta som du kan förlora din bostad om du inte kan uppfylla de månatliga betalningarna om det är i den första etappen av återbetalning av lån programmet eller i andra när de månatliga avbetalningar vänder mer betungande på grund av införandet av lånet, AOS huvudman.

överutbetala intressen

För att täcka de förväntade förluster till följd av en högre andel fallissemang som dessa typer av lån har, kommer långivaren ta ut en högre ränta än vanliga bolån. Detta kommer att innebära att även om du får lägre månatliga betalningar i början av lånet återbetalning program, du, Äôll sluta betala mycket mer på lång sikt.

Dessutom, eftersom du inte avbryter någon huvudman, är de intressen som alltid beräknas över hela lånebeloppet i motsats till vanliga bolån där lånet, blir AOS huvudman minskar varje månad och det gör de intressen på lånet. Detta faktum i sig innebär stora besparingar som du går ut på genom att välja ett intresse bara inteckningslån.

inget eget generation

Under de första åren av inteckning återbetalning program, du vann? T genererar någon kapitalet på ditt hem. Eget kapital är skillnaden mellan egenskapen, AOS värde och den del av skulden säkras genom det. Sedan med intresse bara inteckning lån du don? T avbryta en del av kapitalbeloppet i början av återbetalning program, rättvisa vann? T ökning.

Eget kapital är mycket viktigt eftersom du alltid kan ta till det när du behöver finansiering under en nödsituation. Om något händer och du kan, AOT råd med de månatliga betalningar på ditt bolån kan du alltid refinansiera och få pengar av din egendom för att komma tillbaka på rätt spår. Men om du väljer ett intresse bara inteckning lån blir det ingen kapital kvar och därmed inga möjligheter att få extra pengar från din bostad.

störst risk: rörlig ränta

Om du valde ett intresse bara inteckning lån eftersom du kunde? T råd med de månatliga betalningar på en vanlig hypotekslån, bör du vara extra försiktig med rörliga bolån ränta. En ränta variation kan påverka de månatliga betalningar på en vanlig inteckning med rörlig ränta något eftersom endast en del av dem är intressen. Ändå, om intresse bara inteckning lån kan det vara förödande.

En ökning på räntan på en rörlig ränta endast hypotekslån kan innebära en avsevärd höjning på mängden av din månatliga betalningar, och därmed kanske du inte råd med de månatliga avbetalningar på ditt lån. Således, om du väljer ett intresse bara inteckningslån försöka se till att du får en fast ränta inteckning eller åtminstone att du har tillräckligt med intäkter redo ifall din månatliga betalningar ökar.