riktningen för andra bolåneräntorna

I den aktuella marknaden, topplån finns som hårda lån i något belopp från det egna kapitalet i säkerheten till 100%. Vissa okonventionella långivare kommer även erbjuda 125% av säkerhetssaldo mindre den första inteckning balans. Om en fastighet har både en första och andra inteckning är lika med 100% av fastighetens värde och räntorna har sjunkit under både bolåneräntor, kan långivaren göra 100% refinansiering.

Långivare som arbetar med 100% finansiering kommer förpliktigar lendee att skaffa privata försäkringar för hypotekslån (PMI). PMI är tillfällig och kommer att annulleras när hemmet värde går upp och resten nedgången gör att lånet sjunka till under 80% av den intecknade egendomen. Det finns ingen PMI krävs med topplån.

De vanligaste metoderna som används för att refinansiera höga räntor topplån är ett eget kredit eller ett hem kapital lån. Båda typerna av lån har rimliga stängning kostnad beroende på läget där låntagaren liv. I ett hem kapital lån kontanter betalas ut i förskott, medan i en kapital kredit medlen är reserverade för låntagaren och han kan dra på dem efter behov. Detta kallas dragningen perioden. Både ett hem kapital lån och ett kapital kredit kan ha en fast ränta eller en justerbar ränta knuten till ett index.

Om en intecknad egendom över 80% av marknadsvärdet, kommer långivaren att kräva en högre ränta. Om en andra inteckning är nära 100% av den säkerhet som används för säkerheter långivaren kan begära en premie på lånet för att kompensera den risk som tas.

En långivare som innehar en andra inteckning i avskärmning skulle behöva köpa ut den första inteckning för att skydda sina intressen i fastigheten. Om fastigheten hade en 80% första inteckning och en säkerhet värde av $ 100.000, den andra långivare, i syfte att skydda sitt intresse på avskärmning, skulle behöva uppfylla det första inteckning för att förvärva fastigheten.

Om andra inteckning bara gjorde båda inteckningar lika med eller mindre än 80% av han fastighetsvärde räntan skulle ha liten eller ingen premie. 2nd boräntorna kommer att variera beroende på eget kapital till värde, kredit värdering och lånebeloppet.