Reverse Mortgage – rätt riktning

Med så mycket osäkerhet kring öde nuvarande bostadsmarknaden, är det kanske förutsägbart att folk tittar på många sätt att säkra sin ekonomiska framtid. En ständigt växande befolkning av pensionärer, har haft det bra i många år, nu ser mot en något mindre rosig horisont, än den som de hade väntat. För många, besparingarna är inte alls lika säker som de var, och fastighetsvärdena har rasat. Och det ser inte ut som om det går att visa tecken på betydande förbättring, någon dag snart.

Ett sätt att ett växande antal pensionärer hopp om att förbättra kassaflödet, är genom att betrakta en omvänd inteckning. Grundades 1987, som en del av US Department of bostäder och stadsutveckling (HUD), är omvänd inteckningar ofta anses kontroversiella, främst tack vare några uppmärksammade incidenter med skrupelfria långivare. Omvänd inteckningar kan erbjuda en äkta livlina, men de kan vara komplicerat och bör förhandlas endast med omsorg.

Så, vad exakt är en omvänd inteckning? Det är i huvudsak ett lån. Det är lånat mot värdet av ditt hem och, så länge du är i hemmet, inte behöver återbetalas. För att bli godkänd måste husägare vara 62 eller äldre. Lånet kan betalas ut i ett antal olika sätt, som en klumpsumma, eller i månatliga betalningar, till exempel.

Hur frestande det kan låta, särskilt för dem pensionerade folk utan beroende arvingar att oroa sig för, kostnaden för en omvänd inteckning kan vara extremt hög. Bortsett från originering avgifter och försäkringspremier, kommer det också att finnas räntekostnaderna, vilket naturligtvis ökar under lånets löptid. På uppsidan, kommer dessa att vara endast utbetalas vid dödsfall, eller när låntagaren flyttar permanent från huset. Självklart kommer detta att på allvar påverka någon arvedel du kanske har tänkt att lämna för arvingar av något slag, eller om de mottagna pengar bör du sälja.

Det finns många variabler som måste beaktas, när det gäller en omvänd inteckning. Innan de bestämmer sig någon plan, som med de flesta stora ekonomiska beslut, är det mycket lämpligt att åka runt och få en känsla för de olika alternativ som finns. Kanske du kan faktiskt dra mer, att sälja din nuvarande bostad och köpa något mindre, frigöra kapital utan att betala premierna? Seek så mycket opartiska råd som du kan och se till att du utnyttjar den fria HUD-godkända rådgivning tillgängligt via webbplatsen www.hud.gov / kontor / HSG / SFH / HECM / hecmlist.cfm eller genom att ringa 1-800 -569-4287.