Reverse Mortgage faq svar på konsumenternas viktigaste frågorna

Vid det här laget har de flesta vuxna konsumenter åtminstone hört talas om en omvänd inteckning. Många vet också att dessa lån är ett sätt för pensionerade vuxna att dra tillbaka en del av det egna kapitalet i sina hem. Fortfarande, detaljerna i dessa lån ofta lämnar konsumenter med många viktiga frågor. För att få en bättre förståelse för omvänd inteckningar, kan konsumenterna läsa följande omvända inteckning FAQ.

Reverse Mortgage FAQ: är det mer än en typ av omvänd inteckning?

Det finns tre typer av omvänd hypotekslån: single-purpose, patentskyddad, och federalt försäkrade. Enda syfte omvänd inteckningar erhålls normalt genom en ideell eller statlig myndighet och måste användas för ett särskilt ändamål. Farmaceutiska omvänd inteckningar är de som ingår i privata finansinstitut. Dessa är inte försäkrade av den federala regeringen och är därför inte omfattas alla av samma regler.

Federalt försäkrade omvänd hypotekslån, eller Home Equity inteckningar konvertering (HECMs), är de försäkrade av US Department of bostäder och stadsutveckling (HUD). Enligt statistik släpptes av HUD i maj 2010 över 90% av alla omvänd hypotekslån är HECMs. Vid denna tid, konsumenter som vill ha ett federalt försäkrade vända inteckning har två huvudalternativ: HECM Standard och HECM Saver. Den Saver var avsedd att vara billigare, medan standarden gör att låntagarna att dra tillbaka mer kapital.

Reverse Mortgage FAQ: som kvalificerar sig för en omvänd inteckning?

För att kvalificera sig för en omvänd inteckning, måste konsumenterna vara minst 62 år gammal, egen deras hem, och har tillräckligt med kapital som eventuellt återstående inteckning balans kan betalas ut med Lånebeloppet. För konsumentens hem för att bli godkänd måste fastigheten vara en enda familj hem, en två till fyra enhet egendom, en FHA-godkänd bostadsrätt, eller en godkänd tillverkade hem. Det måste också användas som permanent bostad.

Reverse Mortgage FAQ: Vilka faktorer avgör hur mycket en låntagare kan få?

Flera faktorer avgör hur mycket man kan få genom en omvänd inteckning. En persons ålder, ränte-, aktie-och fastighetsvärde påverkar avsevärt det belopp som han eller hon får låna. Den sista avgörande faktorn är lånet produkt man väljer. Den HECM standard gör att låntagarna att dra mellan 10 och 18 procent mer kapital än HECM Saver.

Reverse Mortgage FAQ: Hur låntagare får sina pengar?

När du tar en omvänd inteckning, låntagare har flera olika betalningsalternativ som är tillgängliga för dem. Låntagare kan välja att ta en klumpsumma efter stängning, öppna en kredit, månatliga betalningar, eller välja en kombination av dessa alternativ. Den betalningsalternativ man väljer kommer också att påverka hans eller hennes totala utbetalningen.

Reverse Mortgage FAQ: Vad kan en omvänd inteckning användas till?

Låntagare som tar en HECM kommer inte vara begränsad i hur de kan spendera sina intäkter. Vanligast låntagare använder pengarna för att återbetala ett existerande bolån, göra hemma förbättringar, betala dyra medicinska räkningar, eller komplettera sina pensionsinkomster. Single-purpose omvänd hypotekslån, å andra sidan, måste användas för ett särskilt ändamål. Genom HECM för programmet för köp, kan en omvänd inteckning även användas för att köpa ett nytt hem.

Reverse Mortgage FAQ: När ska lånet återbetalas?

En omvänd inteckning måste återbetalas när en låntagare säljer hemmet eller inte längre ockuperar bostad. Låntagarna måste också följa särskilda riktlinjer att hålla sina lån i god status. För att upprätthålla en omvänd inteckning, måste låntagarna betalar sin fastighetsskatt, husägare försäkring, och göra alla nödvändiga reparationer i hemmet. Låntagare som inte följer dessa krav kommer att tvingas att betala tillbaka sina lån i förtid.

Medan ovanstående information inte kan besvara alla en konsument frågor, bör dessa svar ge konsumenterna en grundläggande förståelse för omvänd hypotekslån. Eftersom omvänd inteckningar kan vara komplicerat, är utbildning nyckeln till att få ett lån som kommer att gynna låntagaren både omedelbart och långt in i framtiden.