Reverse Mortgage – fakta och hur det fungerar

När jag närmar mig mina äldre år, inser jag hur viktigt att planera för en bekväm pension är. Varje dag ser jag att det är svårt min vänner, familj och kunder har i att gå ihop nu när de lever på en fast inkomst – trots att de har massor av eget kapital i sina hem.

Efter att ha arbetat en livstid att vara skuldfri, tänkte jag att det måste finnas en hållbar lösning! En lösning jag hittade som ökar i popularitet är FHA försäkrade vända inteckning eller Home Equity Conversion Mortgage (HECM). Jag vet vad du kanske tänker: “Banken kan ta mitt hem!” Vid ett tillfälle jag tänkte samma sak. Det är bara en myt och lyckligtvis, det är bara inte fallet! I själva verket är det tvärtom, med en traditionell “framåt” inteckning om du missar betalningar banken kan ta ditt hem. Med en omvänd inteckning, för det finns ingen inteckning betalning och att det är FHA försäkrade, är ditt hem tryggt och säkert!

Jag hör de mest fantastiska historier om hur en omvänd inteckning har sparat pensionärer från avskärmning, och från att behöva göra ett val mellan att äta eller ta sin medicin. Jag jobbar med en familj nu att genom att göra en Reverse Mortgage sin 99-åriga mamma kommer att kunna bo i sitt hem med en heltid sjuksköterska istället för att sätta på ett vårdhem. De skulle ha varit tvungen att sälja hemmet, men i stället, med en omvänd inteckning, kan de använda det egna kapitalet hon arbetat så hårt för att kunna stanna hemma var hon hör hemma och där hon är mest bekväm. För mig är det ovärderligt!

Så, vad exakt är en omvänd inteckning?

* En omvänd inteckning omvandlar hem kapital (inte olikt en HELOC) i kontanter som kan tas emot som en klumpsumma, en kredit, betalningar för livet eller någon kombination av ovanstående.
* Så länge senior fortsätter att leva i sitt hem, kommer de aldrig att betala tillbaka sina omvänd inteckning. I själva verket kommer de att behålla äganderätten till sina hem och kan inte tvingas att lämna så länge de betalar sin fastighetsskatt och försäkring, och underhålla sina hem.
* Lånebeloppet beror på sökandenas ålder, tillgänglig hem kapital, beräknade värdet, område där de är bosatta och aktuella räntor.
* Som en del av ansökningsprocessen, måste senior prata med en oberoende HUD godkänd rådgivare som kommer att se till att de är medvetna om alla krångligheter en omvänd inteckning. De har möjlighet att se en kurator personligen, eller tala med dem i telefon.
* Även om Reverse Mortgage intäkterna är skattefria, är det ändå tillrådligt att senior konsultera en finansiell rådgivare innan vi går vidare för att säkerställa att Reverse Mortgage inte kommer att påverka medicinska eller andra offentliga assisterad fördelar.

Intäkterna från en omvänd inteckning kan användas för att betala av skulden, ta semester och resa, reparera eller bygga om hemma, eller besöka barnbarnen! Oavsett vad orsaken, kommer en omvänd inteckning aktivera äldre att bo i sitt hem bekvämt, för resten av sitt liv, utan att oroa dig för en inteckning betalning!