Reverse Mortgage ett värdigt sätt för pensionärer att komplettera inkomsten och ta hand om kostnader

För många amerikaner når pensionsåldern, det egna kapitalet byggs upp i deras hem är deras enda verkliga tillgång. Omvänd inteckning är ett sätt att utnyttja denna tillgång och skapa en ström av inkomster som behövs för pension eller ta hand om ett oväntat ekonomiskt behov som vanligtvis är relaterat till vårdkostnader hos äldre.

Omvänd inteckning är inte som en refinansiering, vinstandelslån eller andra lån på ditt hem och det finns några fallgropar.

Så vad är en omvänd inteckning?
Som termen antyder flödet av pengar är omvänd. Istället för husägare betala långivaren på ett förutbestämt schema, betalar långivaren husägare och det finns inte några betalningar tills flyttar hem ägare eller dör.

Hur kom omvänd inteckning börja?
Roger Maris bröt Babe Ruths enda säsong home-run rekord år 1961, men som de flesta saker i livet, har en enda handling av vänlighet en mycket längre livslängd och en mer utbredd inflytande än berömmelse och ironiskt nog dessa vänliga handlingar förblir oklar.

Historien om omvänd inteckning kan spåras till Nelson Haynes för Deering Savings & Loan (Portland, ME) som gjorde den första omvända hypotekslån till Nellie Young, änka hans high school fotbollstränare. Denna händelse rapporterades vara motiverad av vänlighet och startade en kedja av händelser under de följande fyrtio åren för att sträcka ut en hjälpande hand till dagens pensionärer.

Omvänd inteckning hjälper många pensionärer klara sina finansiella svårigheter och ännu viktigare, hjälper dem att ha ett sätt att behålla sin självständighet och värdighet. Och pensionärer nå för denna lösning i rekordstort antal. Enligt National Reverse Mortgage Långivare Association 2004, långivare uppstod ett rekord 37.829 HECM lån under det senaste federala räkenskapsåret – en 109 procentig ökning jämfört med 18.079 lån stängt föregående år.

Varför skulle en långivare göra detta?
Den handling av vänlighet kan ha startat denna idé, men långivarna är inte välgörenhetsorganisationer och de kommer inte att vara i branschen länge, om de inte har en avkastning på sina investeringar. I detta fall, beräkna de belopp som de lånar baserat på värdet av ditt hem, projicerade uppskattning, din ålder och ett antal andra faktorer. De förväntar sig att få betalt de pengar de har lånat plus ränta när husägare flyttar eller dör.

vad är HECM lån?
Federalt försäkrade hem kapital konvertering inteckning (HECM) är den vanligaste av omvänd hypotekslån som US Department of bostäder och stadsutveckling börjat erbjuda 1989.

Vem bryr sig om federal försäkring?
I traditionella lån, när du lånar pengar, har du kontanter i handen och långivaren har tagit hela risken säkras genom ditt hem. Men i en omvänd inteckning, kan du planerar att få en månatlig utbetalning under en tidsperiod. Vad händer om långivaren inte längre runt att betala dig?

Det är därför de federalt försäkrade omvänd inteckning annonser annan dimension av säkerhet och trygghet. Denna sinnesro levereras också med en prislapp. HECMs begränsar det maximala lånebeloppet en husägare kan låna.

vad om icke-hecm?
Många låneinstitut erbjuder denna kategori av omvänd inteckningar och deras gränser är oftast högre än HEMD. Men de är inte federalt försäkrade och de kan ha en mycket högre kostnader i samband med sin behandling.

Kan någon kvalificera sig för en omvänd inteckning?

Behörighetskraven för en omvänd inteckning är:

* Du är en husägare

* Du är 62 år eller äldre

* Du äger ditt hem direkt, eller har en låg inteckning balans som kan betalas ut till balans med intäkterna från den omvända lån

* Du bor i hemmet

* Vid HUD, är du också skyldig att ta emot konsumentinformation från HUD-godkända rådgivning källor innan man erhållit lånet. Du kan kontakta Clearinghouse Bostäder Rådgivning på 1-800-569-4287 för att få namn och telefonnummer till en HUD-godkänd rådgivning byrå och en lista över FHA godkänd långivare inom ditt område.

* Underhåll av fastighetsskatt och vistas ute i konkurs krävs också.

Hur mycket pengar kan jag låna?
Mängden pengar du kan låna är baserad på en annan uppsättning formler än de traditionella inteckning kvalifikationer. Din ålder, värdet av ditt hem, de aktuella räntor och kostnader lånet påverkar beloppet. Äldre individer med mer värdefulla bostäder i lägre ränteläge kan låna mer.

Vilka typer av bostäder är berättigade till omvänd inteckningar?
Enda familj, två-till-fyra fastigheter enhet, radhus, villor, enheter i bostadsrätter och vissa tillverkas bostäder är berättigade. Men olika begränsningar gäller för alla med de mest väsentliga är att du äger dem, lever i dem och har hållit dem i skapligt skick.

Men mina arvingar?
Om dödsfallet inträffar medan du fortfarande är skyldig pengar till långivaren, dina arvingar skyldig att betala det lånade beloppet, plus ränta och andra avgifter, till långivaren. De gör oftast detta genom att sälja huset. Det som återstår efter betalar långivaren tillhör dina arvingar. Lånet kan inte skickas vidare.

Vilka är mina lån alternativ?

Du har fem alternativ:

* Tenure – lika stora månatliga betalningar så länge som minst en låntagare lever och fortsätter att inneha egendomen som huvudsaklig hemvist.

* Term – lika stora månatliga betalningar för en tidsbegränsad period på utvalda månader.

* Line of Credit – oplanerade betalningar eller i omgångar, vid tidpunkter och i mängder av låntagarens väljer tills kredit är uttömd.

* Modifierad Tenure – Kombinationen av kredit med månatliga betalningar så länge låntagaren kvar i hemmet.

* Modifierad Term – Kombinationen av kredit med månatliga betalningar för en bestämd period på några månader som valts ut av låntagaren.

Vad sägs om omvänd inteckning bedrägerier?
Liksom de flesta andra bedrägerier riktade till pensionärer, är telemarketing på toppen av listan. Aldrig gå med på något över telefon, speciellt på första samtalet och inte ge personlig information, finansiell eller annan, över telefon.

Det finns aldrig en kostnad förknippad med att få information om omvänd inteckningar. Denna information är tillgänglig för gratis. Fråga efter skriftlig kopia av allt som bör innehålla en adress och ett telefonnummer så att du kan bekräfta uppgifterna.

* DISCLAIMER: Vishy Dadsetan, FreeCreditReport.ws eller My Favorite Shop, inte stöder Inc. inte någon omvänd inteckning produkt eller långivare. Denna artikel och webbplats ger inte juridik, redovisning, eller andra professionella tjänster. Om rättsliga eller annan sakkunnig hjälp krävs, bör anlita en kompetent professionell sökas. Även Vishy Dadsetan har gjort allt för att säkerställa riktigheten och fullständigheten av den information som finns på denna webbplats, tar det inget ansvar för fel, utelämnanden, felaktigheter eller inkonsekvenser.