Reverse Mortgage avgifter – vad du kan förvänta dig att betala innan ens få en omvänd inteckning

Är du intresserad av en omvänd inteckning? Om du har arbetat hårt för att betala av ditt hem, eller även om du bara har en liten saldo kvar på kontot vanlig inteckning, kan en omvänd inteckning vara ett bra sätt att utnyttja det värdet i ditt hem. Många husägare utnyttjar det på grund av den flexibilitet det ger. Men precis som någon form av kredit, det finns kostnader. Låt oss ta en titt på de olika avgifter i samband med det här alternativet.

Den första omvända inteckning avgift för att diskutera är originering avgift. Denna avgift täcker driftskostnaderna för långivaren, för saker som marknadsföringskostnader, kontor overhead, och så vidare. Denna avgift är antingen $ 2.000 eller 2% av det maximala fordringsbelopp, beroende på vilket som är större. Den maximala fordringsbelopp är det högsta belopp som du kan ta ut med en omvänd inteckning, och det varierar beroende på din plats. På landsbygden är det maximala fordringsbelopp $ 160.176, och i kraftigt befolkade områden, är det max $ 290.319. Påståendet beloppet beror på var du bor, så vad det slutar som tar 2% av det. Göra lite matte, upptäcker vi att originalmaterialet avgiften kan vara allt från $ 3204 till $ 5806.

Den andra avgiften är inteckning försäkringspremie. Denna avgift uppstår som ett slags försäkring (därav namnet) i fall din långivare går i konkurs medan ditt konto är fortfarande öppet. Om detta händer, kommer regeringen gå in och se till att du fortfarande kan komma åt dina pengar. Denna avgift är lika med 2% av det maximala fordringsbelopp (se ovan), eller 2% av fastighetens värde, beroende på vilket som är mindre. Dessutom garanterar MIP som du aldrig skyldig mer än det totala värdet på ditt hem när det är dags att betala tillbaka den omvända inteckning.

Den bedömning avgift är självförklarande. För att värdet på din bostad som ska fastställas, måste det bedömas. Denna avgift är vanligtvis mellan $ 300 och $ 400.

En service avgift även ålagts för omvänd inteckningar. Detta är en månatlig betalning för att täcka kostnaderna för underhåll ditt konto, och är oftast bara $ 30 – $ 35 per månad.

Utgående kostnader är en annan del av avgifterna, och medföra kostnader för många olika delar av omvänd inteckning. Dessa beror på storleken av inteckning, men vanligtvis sträcker sig från $ 1.000 till $ 1400.