resurser för att hitta de lägsta bolåneräntor

Det totala belopp som du ska betala för ditt hem beror mycket på den ränta du erbjuds. Även om det kanske inte verkar som det finns en stor skillnad mellan ett par procentenheter, även tiondelar av procentenheter kan lika hundratals eller tusentals dollar när du gör ett så stort köp. Naturligtvis kommer du vill hitta den lägsta räntan möjligt, utan att kompromissa mycket på andra egenskaper inteckning avtal. Men hur kan du hitta de lägsta bolåneräntan? Här är några resurser som du kan använda:

arbeta igenom din fastighetsmäklare

Även om du kan säkert gå ut och hitta ett hem på egen hand, de flesta människor väljer att arbeta med en fastighetsmäklare. Dessa medel har insider kunskap om bostäder till salu i ditt område och kan förhandla fram det bästa försäljningspriset för dig med säljarens fastighetsmäklaren. Det är vettigt att ha en fastighetsmäklare när du köper ett hem, i de flesta fall.

Din fastighetsmäklare kan också vara en värdefull resurs för att hitta en inteckning med den lägsta räntan. Mer fastighetsmäklare har arbetat relationer med långivare i området, och de kan rekommendera långivare till dig (och vice versa). Ju lägre ränta, desto mer du har råd att spendera på ett hem och i sin tur, ju mer du spenderar på ett hem, desto högre din fastighetsmäklaren kommissionen. Så, är det vettigt för dem att hjälpa dig att hitta en låg ränta. Naturligtvis, tänk på att de kan få en provision för att rekommendera dig till vissa långivare, så deras rekommendationer är inte alltid det bästa valet. De är bara en utgångspunkt som du är i färd med att leta efter en inteckning långivare.

god tro uppskattningar

När du har bestämt att du vill ha ett hem, bör du kontakta ett antal banker och andra långivare inteckning i ditt område och be om en god tro uppskattning. Utan att göra mycket forskning på dig, kommer banken att ge index de använder för att beräkna räntor, och den troliga ränta du skulle få igenom dem, baserat på information du lämnar (som din kredit värdering och månadsinkomst). God tro uppskattningar inte satt i sten, men som namnet antyder, de är så nära en gissning som möjligt så att du kan välja en långivare och faktiskt få godkänt för ett belopp att spendera och ränta.

shopping för din ränta nätet

Glöm inte att använda Internet som ett sätt att forska räntorna. I de flesta fall är det klokt att arbeta med en inteckning långivare som bor i ditt samhälle, så att du kan ställa frågor när du har ett problem, och de förstår dig unika behov. Men bolåneinstitut finns över hela landet och många är mer än glada att ge dig ett lån, även om du bor tusentals miles away. Använd sökmotorer för att jämföra god tro uppskattning du hittar på nätet med de som man får från lokala långivare. Kom ihåg dock att du inte ska gå igenom kreditkontroller och andra processer emissionsgarantier med varje långivare du funderar. Dessa kommer att visas som “hårda” undersökningar på din kredit historia rapport och faktiskt skada din kredit värdering.

leasa eller hyra till egna alternativ

Ibland är den bästa räntan alternativet den som erbjuds av säljaren. Medan du kan ansöka om bolån, ibland hittar du lease-äga (även kallad hyra till egna) alternativ eller säljare finansieringsalternativ. Med dessa alternativ, kommer du att betala en månatlig summa till den person som säljer hem. Ägarna erbjuder denna möjlighet när de behöver för att sälja snabbt eller när de inte behöver pengarna från försäljningen att omedelbart betala för en ny fastighet.

Med hyra / hyra till egna, kommer du att betala hyra med en viss procent går mot en handpenning varje månad. Vid slutet av den inställda tid, har du möjlighet att köpa fastigheten eller du kan gå vidare till ett annat hem, men du kommer att förlora alla pengar som om du skulle ha bara varit att betala hyran. Med säljaren finansiering, behöver du sannolikt en handpenning som du gör med en inteckning långivare, och då du kommer att göra månatliga betalningar direkt till säljaren. I båda fallen, se till att du har en stark avtal som anger vem som äger huset tills hela beloppet är betalt, vad händer om du inte kan göra månatliga betalningar, och vilka rättigheter både du och säljaren har i avseende på fastigheten.

Att hitta den lägsta räntan kan vara hårt arbete, men ju lägre hastighet, desto mindre betalar du över tiden. Även bara några tiondelar av en procentenhet kan göra en enorm skillnad totalt sett.