repossessions kunde nå rekordnivåer för avbetalning

Den brittiska allmänheten är närvarande kämpar i nästan varje område att göra med kostnader och ekonomiska frågor. Mat, bränsle och energi allt kostar mycket mer jämfört med samma tid förra året och räntorna på många lån och inteckningar har skjutit upp i ljuset av kreditkrisen nu härjar landet.

Det oundvikliga resultatet för många hushåll med lägre inkomster är uppenbarligen inte att ha råd att bo i ditt hem längre, detta är naturligtvis en fruktansvärd situation och tack och lov har inte varit något större problem fram tills nu.

Men det uppskattas att antalet hem repossessions kommer att stiga till 70.000 nästa år som bolånemarknaden fortsätter att gå in för att minska. Summan av inteckning pengar som erbjuds av långivare är inställd på att vara krympt med över en halv Från £ 39 miljarder förra året till £ 15 miljarder kronor. Så bankerna har uppenbarligen gjort det verkar som inte bara kommer att bli tufft att betala din nuvarande inteckning, men i framtiden kommer det att finnas mindre pengar tillgängliga, möjligen för att undvika en liknande situation uppstår igen!

Det kommande året kommer att bli tufft för både bolåneinstitut och de faktiska låntagare för så många banker i år hamnade räddats av statliga lån och kommer att ta tid att återfå sin egen ekonomi innan de kan fritt låna ut till allmänheten igen. Med många analytiker förutspår att denna process kommer att ta lång tid att det innebär att antalet personer som utsätts för problem med sina bolån kommer att stiga och därmed repossessions.

Rådet hypotekslångivare har också backas upp dessa förutsägelser med själva förutspår att utlåningen kommer att förbli reserverad för överskådlig framtid bu8t detta beror främst på att den nuvarande volatiliteten på lånemarknaden. Det finns ingen anledning att inte föreslå att utlåningen kan återupptas banker återhämta sig från nedfallet av kreditkrisen som hände under den senare hälften av 2009.

Vissa bolåneinstitut erbjuder nu inteckning och remortgage produkter som finns kvar till en fast ränta som kan vara bäst för dem som inte vill vara föremål för oförutsedda ökningar i Bank of Englands basränta. Medan många människor har varit på tracker inteckningar i det förflutna många flyttar till en mer stabil fast ränta inteckning eftersom de inte tror att om basränta sköt upp igen att de skulle kunna täcka betalningarna.

Det viktiga att komma ihåg med bolån i detta klimat är att se till att du täcker dessa betalningar först, med en inteckning binds in i ditt hem, som ett lån, står du att förlora ditt hem om du inte hålla upp betalningar och så se till att du täcker dem före alla andra återbetalningar.