reo finansiering är tillgänglig för bostadsköpare nu

Finansiering finns för få låntagare i bank-ägda fastigheter. Även om det inte är det stora utbudet av inteckning produkter som var omkring ett par år sedan, kan blivande hem-köpare får lån thru FHA, VA och naturligtvis conventioanl medel.

Ja, om du är en oberoende leverantör och kan inte visa en W-2 som du får från din arbetsgivare, är det mycket svårare att hitta någon att finansiera dig, men det kan göras.

Om du har rätt person att hjälpa dig och har stadig inkomst, betalar dina räkningar i tid, och om din skuldkvoten är rimligt, kan du få ett lån för att köpa ett hus. De områden som utgör mer av en utmaning är de dyrare områden där VA och FHA finansiering toppas ut. Detta skulle på $ 700.000 nivå och högre. Jumbo lån är fortfarande svårt att hitta. Men de övriga marknaderna är fortfarande mycket aktiv.

Möjligheter på lokal nivå finns fortfarande att köpa bostäder. Rehab lån att låntagarna att ta ett hem som behöver arbete och göra sina egna reparationer. FHA 203 (k) lån tillåta en köpare att köpa ett hus och upprätta ett depositionsavtal med de pengar de behöver för att fixa upp det på det sätt de vill. Detta är mycket spännande eftersom du kan få en hel del, har ett hus som är trevligt och det är fast på det sätt du vill ha det, finansieras, allt i ett paket.

Många väntar på avskärmning rörledningen att öppna under andra och tredje kvartalen 2010. Vissa områden i USA måste fortfarande se ytterligare värdeminskning innan utmätningar gå genom rörledningen och den totala bostadsmarknaden tar fart, sätta fler REO fastigheter på marknaden igen.

Vid den tidpunkten kommer priserna för fastigheter över hela landet får tillbaka i den situation där de ökar, inte på de nivåer som skapas i bubblan, men traditionella nivåer där du har en 2%, 3% och 4% uppskattning per år .

En positiv sak som har kommit ut ur fastighetsmarknaden kraschen är att priserna har kommit ner till där människor som inte hade råd att köpa tre år sedan kan nu råd att köpa ett hem.

De ser nu till ett överkomligt pris intervall för typ och storlek på huset som de behöver. Dessa människor är fortfarande intresserade av att köpa och vill köpa.

Idag finns hus som har förlorat 50% eller mer i värde och branschen har aldrig tidigare sett sådana dramatiska procentandel sjunker.

Ett annat plus för bostadsköpare är att räntorna fortsätter att vara låga, något som redan i början av 1980-talet var de var så hög som 19%. För de flesta var det mycket svårt då att sälja ett hem (om de inte använde säljaren finansiering som var rikligt) eftersom de var så högt och ingen hade råd finansiering. Många produkter som vi känner till idag, har sitt ursprung på den tiden eftersom ingen skulle ha råd att få en 19% fast ränta lån.

Inteckning industrin förändras varje år och oavsett hur länge du har varit i det, det finns saker som är nya och ganska spännande, särskilt teknik. Fler och fler människor är shopping för sina hem på internet.

Det kan ta 5, 10, 15 år eller ännu längre tid för priserna att öka till rimliga marknadsmässiga nivåer och nu är det perfekt tid för konsumenterna att börja leta.

För dem som letar efter ett bra hem lån, bör de utbildar sig för att arbeta med en agent och förstå vad marknaden är så att de kan få ett bra köp på en fastighet och inte slösa bort sin tid att kasta ut rediculous låg-ball erbjuder som hamnar inte få godkänt medan någon annan skopar upp hemmet de ville av någon som kom in med ett mer rimligt erbjudande.