remortgages – värda växeln

Det blir mer populärt att remortgage ditt hus dessa dagar – allt detta betyder är att byta till en annan inteckning och ibland en annan långivare att dra fördel av en bättre affär.

Om din situation har förändrats sedan du först tog ut din inteckning, kanske du upptäcker att du vill byta till en ny inteckning som bättre passar dig. Likaså, om du väljer en inteckning med ett specialpris för de första åren, när den återgår du betalar mer än andra inteckningar. Så det kan spara pengar att remortgage, men det finns några saker att tänka på först:

avgifter

Finns det förtidsinlösen straffavgifter kopplade till din nuvarande inteckning? I vissa fall kan det ändå vara värt att förändras – skillnaden i ränta som betalas i det långa loppet kunde mer än att täcka kostnaderna för uppkomna påföljder.

avgifter

Du måste förutse alla relaterade kostnader för att ta ut en ny inteckning, inklusive en värdering avgift för en besiktningsman, solicitors arvoden samt eventuella avgifter för att ordna din nya inteckning. Vissa affärer erbjuder kontanter för att täcka kostnaderna, eller “avgift-fria” erbjudanden, bör du balansera den totala kostnaden mot vad man skulle spara i räntor för att se om det verkligen är värt att byta.

egenskaper

Många människor väljer att byta till en av den nya generationen av bolån – antingen ett flexibelt en som tillåter dem mer kontroll över sina betalningar, ett bytesbalansen inteckning som effektivt låter dig slå ihop alla skulder, sparande och ditt nuvarande konto för att få bästa räntor och spara pengar. Offset bolån är liknande, men står fortfarande hålls separat. Detta innebär att du kan flytta pengar mellan olika konton, men du kommer inte ha en skrämmande stor övertrassering visar på ditt nuvarande konto!

equity release

Om värdet på ditt hem har ökat sedan du tog ut din inteckning, kan du remortgage till det högre beloppet, och därmed frigöra kapital som ett kontantbelopp. Det kommer att finnas gränser för hur mycket du kan låna, beroende på din inkomst och värdet på fastigheten. Ett annat område av “equity release” är systemen för pensionärer att få tillgång till kontanter eller en regelbunden inkomst genom värdet av deras hem. Detta innebär, effektivt, att de köper ditt hem från dig och samtidigt ge dig rätt att leva i det för resten av ditt liv, hyra gratis. “Home reversion”, “roll-up” system och “hemma inkomster planer” alla faller in i denna kategori. Var medveten om att alla system du registrerar dig bör vara en medlem av Safe Planer hem intäkter (SHIP