remortgage – vad är det och varför du ska göra det

Remortgage kan definieras på två olika sätt. Den första är när en husägare tar ut ett lån, med hjälp av deras egendom eller eget kapital i deras egendom som säkerhet, när de redan har ett lån på fastigheten. Den andra definitionen är när en husägare ändrar sitt nuvarande lån till en ny långivare.

Remortgaging genom att ta ett lån på befintlig fastighet brukar kallas ett hem kapital lån. Eftersom husägare verkligen inte äger sina hem, eftersom de fortfarande betalar till banken, kan de faktiskt inte använda hem som säkerhet.

Men hem och egendom gå upp i värde över tiden, så att hemmet bygger kapital. Eget kapital är då hem och egendom är värd mer än den mängd av det ursprungliga lånet. Till exempel köper en person som ett hem för $ 100.000, men det bedömer vid 150.000. Denna person skulle då få $ 50.000 i hem kapital eller pengar som tillhör dem som de inte skyldig banken. De kan då remortgage och få ett lån för det belopp av deras kapital.

Ändra långivare är faktiskt vanligt. Det kan verka som en konstig taktik, men det är mycket fördelaktigt. Vissa människor börjar med ett lån som kan ha hög ränta eller avgifter, eftersom de inte kunde få ett bättre lån. Efter ett par år sin kredit är bättre och de vill se om sänka sina avgifter och räntor. Detta är en bra tid att remortgage.

Vanligtvis en remortgage inte sker förrän efter två år med nuvarande långivare. Detta eftersom de flesta avtal innehåller straff för förtida uppsägning av lånet, inklusive betala bort det. Detta är för att skydda långivare intressen.

Långivaren är i branschen för att tjäna pengar och de inte göra så mycket som de skulle vilja när en person slutar sina lån i förtid. Vanligtvis, men efter två eller tre år att sanktionerna hävts och husägare är fri att hitta en annan långivare.

Normalt när du kommer till slutet av din räntebindningstid du kommer att flyttas till den långivare standard rörlig ränta, där inertest hastigheten blir högre och varierar. Det är då det är en bra tid att remortgage, byta långivare och börja om på nytt på en annan fast ränta inteckning produkt.

Remortgaging kan spara en husägare en massa pengar. Speciellt om det ursprungliga lånet som hög ränta på grund av dåliga krediter. Genom remortgaging en person kan hitta ett lån med lägre ränta. Det innebär lägre månadskostnad nu och mindre pengar som betalats i det långa loppet. Det är ett bra alternativ för husägare.

Vissa husägare utnyttja remortgaging. De stannar med en långivare för en viss tid tills de hittar en bättre affär. Genom remortgaging en person kan dra full nytta av möjligheten att spara en massa pengar på sina hem köp.

Det är inte svårt att remortgage, vilket gör det till en ännu bättre möjlighet. Allt en person har att göra är att hålla dig uppdaterad på utlåning trender och räntor. De bör hålla sina krediter i god status också. När tiden är rätt kan de sedan börja åka runt och söka bättre inteckning erbjudanden.