remortgage till en fast ränta för att undvika ytterligare räntehöjningar

Tillkännagivandet av Bank of England att intresset base-räntan att stiga till 5,75% kommer inte att tas väl emot av miljontals villaägare över hela landet. Antalet personer med kreditkort skuld och personliga lån har aldrig varit högre och den senaste räntehöjningen kommer att sätta människors redan ansträngda ekonomi under ökande tryck. I själva verket, de senaste rapporterna tyder på att redan är 1.2million elräkning betalningar missas varje månad eftersom husägare inte råd med alla räkningar och kreditkort som de har åtagit sig att *.

Den senaste räntehöjningar menar nu att en typisk £ 125,000 är nu £ 130 dyrare än för ett år sedan. I själva verket är det räknade med att så mycket som 44% av en familjs inkomster nu slukas av räntekostnader. Så det är rättvist att säga att om räntorna fortsätter att stiga i samma takt, husägare verkligen kunde finna sig kämpar för att göra sina återbetalningar i framtiden.

På baksidan av allas sinne är att räntorna kommer att stiga så högt som de gjorde på 1990-talet (så hög som 19% i vissa fall), vilket är anledningen till att fler och fler av oss letar efter säkra sätt att skydda våra remortgage betalningar fall de inte ökar.

Fast ränta inteckningar är det perfekta sättet att skydda dig mot den nuvarande perioden av stigande räntor. Enkelt uttryckt, är dessa typer av lån som vid en viss ränta under ett antal år, som inte kan ändras under den period av inteckning. Detta betyder att du vet exakt vad du ska budget för varje månad tills inteckning sikt finish.

Fast ränta inteckningar är verkligen perfekt när det ekonomiska klimatet är så osäkert.

* Källa: MoneyExpert.com