remortgage att lösa dina skuldproblem är det återbetalningstid

Det är payback tid: remortgage att lösa dina skuldproblem

Människor i Storbritannien är skyldiga mer pengar än någonsin tidigare. Eftersom det blir lättare och lättare att låna, antingen i form av kreditkort, lån eller otaliga andra personliga alternativ finansiering, vi lockas djupare och djupare in i skuldfällan, ofta till den punkt där vi står inför en överväldigande ekonomisk börda som vi har ingalunda att betala tillbaka. Siffror från konsumentkrediter rådgivning service avslöja omfattningen av detta problem – antalet vårdtagare i “extrema” skuld (på grund av mer än £ 100,000 innevånare) ökade från 1,4% till 2,7% på bara ett år från 2004 till 2005.

Sådana skuldproblem ofta förvärras av en brist på förståelse för ekonomiska frågor, vilket leder till dåliga beslut som skickar skuldnivåer skyhöga ännu längre utom kontroll. Många individer, till exempel, försöker jonglera sina lån genom att ta nya lån eller kreditkort för att betala tillbaka andra, och därigenom skapa en ännu mer trassliga nät av skuld och ofta betala ännu mer intresse ovanpå det redan skyldig.

Ännu värre, ett stort antal människor befinner sig spiral mer och mer mot ekonomiskt obestånd genom att inte erkänna att de har en skuld problem i första hand. Skuld är väldigt lätt att komma in, men mycket svårt att komma ur om det inte åtgärdas snabbt. Ignorerar avier och kreditkort räkningar kan sopa problemet under mattan för en kort stund, men på lång sikt är det endast tjänar till att förvärra situationen eftersom intresset monterar upp och avier blivit allt mer krävande.

Så om du har halkat efter i att betala dina räkningar är det viktigt att ta itu med problemet innan det eskalerar utom kontroll. Det första steget är att analysera din ekonomi. Träna din månatliga inkomster och utgifter för att identifiera hur mycket pengar du har kvar för återbetalning av skulder.

Gör sedan en lista över alla dina gäldenärer, dela upp dem i prioriterade och icke-prioriterade fordringar. Prioriterade skulder är skulder som kan leda till rättsliga åtgärder mot dig och kan få allvarliga konsekvenser. Till exempel, kan du förlora eller bli vräkt från ditt hem för inteckning eller hyresskulder, kan din gas eller elektricitet skäras bort som en följd av utestående bränslekostnader, kan du möta konkurs eller fängelse för utebliven betalning av inkomstskatt eller moms , eller du kanske har varor återtas av fogdar för obetalda underhållsbidrag eller kommunala räkningar skatt. Oprioriterade fordringar inte säkrade mot ditt hem eller tillhörigheter och kommer inte att leda till återtagande av viktiga poster. Exempel på sådana skulder är kreditkort eller förvara kortet räkningar, katalog-konto eller hyrköp efterskott, checkkrediter eller oprioriterade personliga lån.

Nästa steg är att kontakta dina fordringsägare för att förklara dina ekonomiska förhållanden, beskriva din budget och förhandla fram en återbetalningsplan. Du bör kunna komma till ett arrangemang som är realistisk och hanterbar för dig, men du kan sluta med att betala mer intresse på lång sikt ta hänsyn till mindre amorteringarnas. Det är bäst att göra någon form av regelbunden utbetalning till varje gäldenär, men om detta inte är möjligt, se till att du gör betalningar mot de prioriterade skulderna först.

Framför allt inte panik och inte skämmas. Du är inte ensam om att vara i skuld – det är ett problem som är drabbar fler och fler människor i Storbritannien och det finns flera välgörenhetsorganisationer som kan hjälpa dig. Både Citizens Advice Bureau och konsumentkrediter rådgivning service offentliggöra praktisk information guider och ge gratis, konfidentiell och oberoende rådgivning på platser över hela landet för att hjälpa människor att reda ut sin ekonomi.

Dessutom, finansiella organisationer erbjuder nu ett brett utbud av effektiva lösningar skuldåterbetalning att passa individuella behov. God professionell rådgivning i kombination med en lämpligt anpassad produkt kan hjälpa till att utrota skulden för gott.

En möjlighet är att kombinera alla skulder till en enda “skuldkonsolidering” lån. Detta har den fördelen att den egna ekonomin lättare att hantera, med endast en månatliga återbetalningen att oroa sig. Men några sådana lån har mycket höga räntor och längre återbetalningstid och du kan få betala tillbaka en hel del mer än din ursprungliga skulderna.

En mer och mer populär lösning remortgaging, och det finns nu några mycket konkurrenskraftiga och flexibla produkter som erbjuds på den brittiska marknaden. Även med en dålig kreditvärdighet, är det fortfarande möjligt att få ett remortgage produkt som passar dina behov och hjälper dig att få din ekonomi på rätt spår igen.

Remortgage att höja extra pengar: ett stort antal villaägare i Storbritannien har stora mängder kapital i sina hem som de lätt kunde komma åt att lösa sina ekonomiska problem. Om du har kapital i ditt hem (dvs. överskott värde över beloppet av alla lån på det), är remortgaging ett enkelt sätt att utnyttja värdet på ditt hem och omvandla den till kontanter utan att behöva sälja eller flytta huset, och det kan ofta vara billigare än ett personligt lån. Tänk på möjligheterna – samt att använda den för att helt ta bort alla dina skulder, det finns många andra alternativ: gör att stora inköp som du alltid velat ha – en ny bil eller lyxig semester. Alternativt kan du använda den för att komplettera din pension att göra din pension mer bekväm, eller göra några hem förbättringar – det är billigare än att flytta och kommer att öka värdet på ditt hus.

Remortgage att konsolidera skuld: ta alla dina skulder tillsammans i en vanlig återbetalning som en del av din inteckning för att göra det enkelt att hantera. Om du ser dig omkring, kommer du att kunna hitta en bra affär som erbjuder lägre räntor och du kan hamna spara en hel del pengar på både din inteckning och betalningar skuld. Du kanske till och med kunna minska den tid din inteckning.

Några ord till försiktighet om: innan du gör något åt ??remortgaging, kontrollera det gäller din nuvarande inteckning för att se om det finns några inlösen påföljder eller administrativa avgifter. Du bör också väga riskerna och fördelarna med att överföra din upplåning till säkrade skuld.

På det hela taget kan remortgaging vara en effektiv lösning för att rensa skuldproblem, så att du kan göra en nystart mot en sund ekonomisk framtid. Om du är en husägare och du letar efter ett sätt att hantera din ekonomi mer effektivt, tala med en inteckning expert snart att hitta det bästa paketet för dig.