Regeringen kan hjälpa dig att bekämpa utestängning – lär om Obama inteckning alternativ

Fler och fler husägare riskerar att tvingas ut ur sina hem på grund av deras oförmåga att betala sina månatliga inteckning betalningar, och kanske du är bland dem. Även om det finns program som har skapats inom ramen för 2009 Economic Recovery Act som ger statliga incitament för långivare att antingen ändra eller refinansiera din inteckning, många husägare antar att de inte kommer att kvalificera sig och inte ens ansöka om detta underbara program. Den Sanningen är att tusentals amerikanska hushåll som uppfyller kraven för refinansiering eller hypotekslån modifiering helt enkelt inte strävar efter att få den hjälp som de desperat behöver.

refinansiera eller modifiering – vilket är bäst

Det finns två alternativ från regeringen att hjälpa dig att bekämpa utestängning, antingen refinansiering av ditt befintliga lån, eller ändring av villkoren i ditt befintliga lån. Till skillnad från traditionella refinansiering eller lån modifiering där husägare förväntades ha minst en tjugo procent eget kapital i deras hem för att kvalificera sig, dessa nya program ser på det sätt som fastigheter har minskat i värde under de senaste åren och gör att villaägare som skyldiga så mycket som 105% av deras hem värde på sina lån för att refinansiera till priser som är så lågt som 2%, eller att ändra villkoren för sina lån för att spegla en ny kurs, en fast ränta, eller att sträcka ut det antal år som lånet betalas genom att ändra villkoren för bolån under lån modifiering.

Ett annat stort plus för dessa statliga stödprogram för bolån är att Uncle Sam (staten) plockar upp kostnaderna för refinansiering, inklusive kostnader för att stänga affären, som kan rädda de som är refinansiering en massa kontanter. Många husägare är tveksamma till att refinansiera eftersom de inte har pengar att betala dessa avslutande kostnader, vilket gör det utmärkt att regeringen kan plocka upp dem. På grund av de många incitament som regeringen har gett till finansiella institut som erbjuder sina tjänster inom ramen för detta program, har fler och fler långivare hoppade på tåget för att ge lån modifiering eller inteckning refinansiering till ett större antal husägare.

lägre månatliga betalningar hålla dig flytande

Detta ekonomisk Recovery Act ger husägare ett sätt att sänka sina månatliga betalningar, vilket är särskilt gynnsam för de människor som har fastnat i en rörlig ränta inteckning som har anpassat sig till en ny, högre skattesats. Din nya betalning kan inte vara mer än 31% av din månatliga resultat före skatt enligt de nya Obama reglerna. Detta är välkomna nyheter för de tusentals villaägare som betalar mer än hälften av sin före skatt månadsinkomst bara att stanna i sina hem. Genom att göra mindre månatliga inteckning betalningar, kan dessa husägare behålla mer av sina ta hem lön för övriga kostnader, vilket kan hjälpa dem att använda sina höga räntor kreditkort mindre och att betala ner andra skulder.

Och eftersom dessa inteckningar skrivs om eller modifieras för att kosta mindre genom att ta ut mindre intresse, är den totala kostnaden för hemmet mindre också, och husägare har möjlighet att betala för hemmet för ett större antal år. Betala mindre i räntekostnader och mer mot principen tillåter husägare att faktiskt betala hemmet av tidigare än om de hade stannat kvar i en inteckning med en högre ränta.