Regeringen avskärmning hjälp – miljontals betalar miljarder för att hjälpa tusentals

När regeringen blir indragen i ett visst segment av marknaden, skapar det ofta distorsion och avfall, samt tillhandahåller tjänster som inte kan behövas eller önskas av målmarknader. Dessutom, eftersom det inte finns något incitament att maximera avkastningen eller hålla nere kostnaderna, kan programmen kosta långt mer än den nytta de bidrar till en grupp eller en annan. Och värst av allt, finansiera sådana centralplanering system är alltid ofrivilligt.

Regeringens program under de senaste åren för att stoppa avskärmning krisen har alla varit utmärkta exempel på dåliga idéer med alltför optimistiska löften som snart misslyckats. Många av dessa program har utformats för att hjälpa låntagare i förhandlingar med sina långivare för planer lån modifiering eller andra lösningar. Medan ingen husägare fick valet att finansiera planerna eller inte, uppmuntrade de program endast frivilligt deltagande av långivare.

Inte undra på att de alla misslyckats. Villaägare och konsumenter i allmänhet var tvungna att betala hundratals miljoner eller miljarder dollar för att finansiera program för att stoppa avskärmning, medan långivare och låneinstitut serviceavtal inte behövde delta i faktiskt erbjuda assistans. Mer resurser omdirigeras från de människor som kämpar med sina räkningar för att betala byråkrater för att uppmuntra långivare att inte dra nytta av låntagare.

Hela tiden var bankerna tar också hundratals miljarder dollar i fria åhörarkopior som sin belöning för att dra nytta av låntagare. Utpressning och hot att förstöra ekonomin om de inte fick ett räddningspaket efter ytterligare övertygade lagstiftare att belöna banksektorn för sin moral hazard och dåliga beslut utlåning. Som ett tröstpris, fick husägare inför avskärmning rånade mer och visades några halvhjärtade ändring program.

Nu hoppas, Project Lifeline, Hopp för Villaägare, konkurs klämma-bestämmelser – alla har misslyckats med att påverka de höga avskärmning priser och sjunkande hem värden på något meningsfullt sätt. Och även om programmen inte hade funnits alls eller hade finansierats på två gånger den nivå de var, skulle mycket lite har förändrats. Det faktum att så många aktörer i fastighetsbranschen drog fördel av billiga pengar från Federal Reserve nu innebär att en korrigering måste ske.

Nu nyaste program är Obama-administrationens Making Home Affordable Ändring Program (Hamp). Även denna senaste planen kräver deltagande av vissa långivare och serviceföretag, är det fortfarande inför några av de andra problem som plågat tidigare planer. Det finns lite tillsyn, inget ansvar, och undandragande av förpliktelser enligt planen genom inteckning reparatörer.

Kan man mer regeringsprogram, avdelning, eller tillsynsmyndighet sparar verkligen landet från en ekonomisk kris som orsakats av för mycket statlig inblandning? Eller är alla dessa program bara ursäkter för att ge FBI och bankerna mer kontroll över ekonomin och samtidigt låtsas att lösa problem? Håller vi spendera biljoner dollar till belöningar bankerna och hundratals miljoner för att hjälpa villaägare?