refinansieringsrisk och belöningar

Det finns alltid någon frestelse att refinansiera om en bättre ränta är i görningen. Vissa människor kommer att tycka att detta hamnar kostar dem mindre pengar över tiden. Andra människor tar tillfället i akt att byta från en riskfylld justerbar sats inteckning (ARM) till en mer stabil fast ränta inteckning. Dock bör en tanke ägnas åt huruvida refinansiering är verkligen rätt val för dig.

De kostnader som är förknippade med en refinansiering bör beaktas. Den första är intresse. Mortgage avskrivningar fungerar på principen att du betalar merparten av intresse i början av betalningsplanen. Om du refinansiera tidigt i spelet, är du handel kapital för en (eventuellt) lägre betalning. Om du inte har för avsikt att bo i hemmet tillräckligt länge för att göra det lönsamt, kommer du att spendera mycket mer pengar i det långa loppet – pengar som inte kommer tillbaka till dig i form av eget kapital.

Serial refinancers kan gratulera sig på att förhandla fram en lägre månadsbetalning och lägre ränta, men de kan också sätta sig upp för ett stort intresse sinkhole. Om de har handlat deras högre betalning för 10 år extra för att betala av sina lån, kommer de att ha lagt år av intresse för deras totala utgifter för deras hem, vilket troligen kommer att förneka alla “besparingar” att refinansiera var tänkt att netto dem. I grund och botten, de betalar förhärligas hyra – lägga pengar i andra människors fickor samtidigt misslyckas att rada sina egna.

Refinansiering bör göras som en metod för att minska din totala skuld, inte som ett sätt att förlänga ditt lån så att din månatliga betalningar är mindre, men du får betala mer. Om du har betalat av dina lån i 10 år, kan refinansieringen inte vara rätt väg att gå, särskilt om du please på tid att betala av räntor och princip.

Andra dolda kostnader för refinansiering att du kanske måste betala är:

* Administration
* Ansökan
* Bedömning
* Mottagaren efterfrågan
* Kreditupplysning
* Leverans och kurir
* Dokumentsammanställning
* E-post doc
* Spärrade avgift
* Inspektion
* Lån rabatt poäng
* Kreditgivning
* Lånekontrakt-in
* Notarie
* Bearbetning
* Reconveyance
* Inspelning
* Skatt tjänsten
* Titel politik

Dessa måste checkas ut och vara en del av din över alla utgifter för bolån. Factoring kostnaderna för detta kan innebära att din “fynd” refinansiera kanske inte en sådan affär trots allt. Vissa av dessa kostnader kan hävas av långivaren, var inte rädd för att kolla alla papper du skriver och ber om vissa avgifter som skall minskas eller elimineras.

Refinansiering kan vara en bra idé om du har haft en allvarlig minskning av dina förutsättningar och behöver en mindre ersättning för att säkerställa att du kan betala lånet varje månad. Betala mindre över längre kan fungera för dig om det är det enda sättet att hålla sig från risken för försumliga och avskärmning. Om du bor i ditt hem tillräckligt länge, kan även extra räntebetalningar vara mycket billigare än att hyra, med den extra bonusen att * någon * pengar går mot eget kapital. Om du är tidigt i din bostad, kan refinansieringen innebära en besparing i ränta.

Se framåt när man betänker refinansiering. Det kan ge tillfällig lindring och mindre utbetalningar varje månad, men det kan också betyda att man spenderar mer pengar i det långa loppet. Fråga dig själv om du planerar att stanna i ditt hem tillräckligt länge för att göra den extra kostnaden värt, eller om förbättringar kommer att göra ditt eget kapital täcka räntekostnader ökar.