refinansiering topplån – att veta när att refinansiera

Timing refinansiering av ditt topplån är lika viktigt som att hitta låga priser och avgifter. Innan du bestämmer dig för att refinansiera, se till att du har en klar fördel. Antingen sparar pengar med lägre priser eller skydda dig med säkerheten av en låg fast ränta topplån.

när lägre priser lika besparingar

Lägre priser kan lika rabatter om du har tillräckligt med tid att ta igen några avslutande kostnader eller andra avgifter. I de flesta fall gör en punkts nedgång på två procent eller mer med sju år kvar på lånet är det kostnadseffektivt att refinansiera. För att se om detta är sant i ditt fall, jämför vad du betalar nu med potential betalning av en ny inteckning.

Kombinera både dina första och andra inteckningar kommer att ytterligare minska dina kostnader och spara på ansökningsavgifter. Detta fungerar bara om din primära inteckning har hög idag.

skydda dig från stigande priser

Med en justerbar ränta topplån, kan refinansiering skydda dig från stigande räntor. Även med lock på plats, kan du se din aktuella längden lånetiden, lägga till din totala lånekostnaderna.

Refinansiering för en fast ränta hem kapital lån kommer att förse dig med säkerheten i en vanlig betalningsplan. I vissa fall kan du också hitta en lägre fast ränta än din nuvarande justerbar ränta.

timing är viktigt med refinansiering

Med de flesta hem kapital lån, betalar du det mesta av intresse i början av betalningstiden. Så den sista halvan av ditt lån, betalar du knappast något intresse. För att se de största besparingarna, måste du refinansiera tidigt.

Om du planerar att flytta snart, då du kommer också att vilja vänta på refinansiering. Medan avslutande kostnader oftast bara motsvara 1% till 3% av kapitalbeloppet, det tar ett par år att återfå dessa kostnader.

För att se om du har en klar fördel för refinansiering, börja titta på lån citat. Figur de potentiella kostnaderna för räntor och avgifter, och jämföra dem med din nuvarande topplån. Faktor i dina framtida finansiella mål, och du kommer att ha en bra idé om refinansiering är för dig.