refinansiering till en högre ränta kan spara pengar.

Jämför den blandade räntan innan den nya kursen efter.

Ja, överraskande, kan refinansiering en inteckning till en högre ränta faktiskt vara ett klokt finansiellt drag när höga räntor skulder konsolideras i det nya lånet. Det viktiga är att ta ett steg tillbaka och titta på den totala ränta du betalar på hela din skuld belastning, inte bara inteckning. Detta kallas den blandade räntan.

Förstå blandade räntor.

En blandad ränta är en ränta som är listat på en kombination av skulder, dvs auto lån, kreditkort, hus, etc. Eftersom det inte är i genomsnitt, men i själva verket tänkte på varje enskild skuld detta ger en mer rättvisande bild av kostnaden för låna pengar. Räntan för många skulder sammanställs i en enkel rad vilket gör det lättare att förstå. Med hjälp av en kalkylator skuldkonsolidering kan göra det enklare att besluta om att konsolidera skulder till ett nytt lån.

Du tar helt enkelt summan av varje lån och dela det med hela balansen. Nästa multiplicera var av lånens räntor att få en individuell vägd ränta. Då dessa tillsätts i syfte att få den blandade ränta att berätta för dig om du ska kombinera dessa till ett nytt lån.

Hur kan refinansiering till en högre ränta sparar du pengar?

Under de senaste åren har trenden varit att refinansiera till en lägre ränta som sunt förnuft är ett smart ekonomiskt drag. Däremot kan refinansiering till en högre frekvens spara pengar i vissa situationer. Jämföra din blandade räntesats före till en föreslagen räntan är en viktig ingrediens för att göra en sund ekonomisk beslut.

Konsolidera skuld till ett enda lån kan sänka räntor.

En skuldkonsolidering kalkylator kommer väl till pass för detta. När du konsolidera din flera skulder till ett lån du kan sänka månatliga betalningar, även om kostnaden för inteckning ökar. Det kan också sänka den totala kostnaden för att låna pengar på hela din skuld belastning. Besparingen kan sedan appliceras till att minska den huvudsakliga balansen i inteckning, i sin tur betala bort det förr och minska den ränta som betalas ännu mer.

Kreditkort och billån kan läggas till för att komma ur en ekonomisk knipa. Konsolidera skulder kan komma till hands särskilt i tider när pengarna tryter och du måste spara varje dollar du kan.

Det är viktigt att alltid kontrollera din blandade ränta när refinansiering för att konsolidera skulder. Användningen av en skuldkonsolidering kalkylator hjälper till att avgöra huruvida en blandad ränta eller refinansiering till en högre ränta är mer fördelaktigt för dig.