refinansiering till en FHA lån

Med räntorna så låga, skulle det gynna otvivelaktigt en husägare att överväga refinansiering deras nuvarande inteckning.

Att refinansiera ett hem, enkelt uttryckt, innebär att du använder ditt hem för att låna pengar för att betala av din nuvarande bostadslån, vilket skapar ett nytt bolån. Vissa kanske anser det här alternativet om de har reparationer eller uppgraderingar till ett hem som de lever i, men på grund av ekonomiska svårigheter inte kan göra. Genom refinansiering, om kapitalandelsmetoden ackumulerade är över lånets värde, kan lånas på det nya lånet betala av inteckningen, och de extra erhållna medel, kan sedan användas för nödvändiga reparationer eller uppgraderingar.

Mer så än så, på grund av den nuvarande fastighetsmarknaden, är husägare refinansiering nu att få en lägre ränta på sina lån. Ett exempel på hur detta skulle gynna hem-ägare, skulle vara: Om du för närvarande gör betalningar på ett hem som kostar $ 125.000 på köpet, med en 8% ränta, på ett 30 år notera, är ungefär $ 300.000 går till räntor, med en månatlig utbetalning på cirka $ 1180.

Genom refinansiering till en lägre ränta, och naturligtvis beroende på mängden år du har kvar på hypotekslån, skulle skillnaden vara dramatisk. $ 125,000 gånger en 5% ränta skulle ha du betala $ 187.000 för ränta, med en månatlig utbetalning på ca $ 860.

Dessa beräkningar utgår från att du har en 30 år not på första inteckning, och det andra exemplet visar om du hade så mycket kvar på din nuvarande lån som du skulle refinansiering, återigen i 30 år. Detta skulle naturligtvis inte vettigt om ditt nuvarande lån är redan vid en låg ränta, och majoriteten av din månatliga betalningen går nu mot huvudman och inte ränta.

När man beaktar alla de alternativ som finns, kan du vara berättigad till refinansiering till en FHA lån, vilket kan sänka din ränta ännu mer. När få en FHA inteckning, kommer pengarna för ditt lån faktiskt inte komma från Federal Housing Administration. FHA lånar inte pengar. Det är en organisation som stöds av regeringen. Men de kommer att garantera lånet till långivaren. Om låntagaren defaults, kan och inte betala lånet i sin helhet, då FHA steg i att bidra till att täcka kostnaderna för lånet.

En FHA bostadslån kan i de flesta fall, erhållas även när låntagaren har mindre än perfekt kredit. Aktuella långivare har strikta procentsatser och poäng kredit som de måste följa, vilket gör det nästan omöjligt för en person som har haft ekonomiska svårigheter i det förflutna för att få ett bostadslån med en låg ränta. Även om de kan faktiskt få ett bostadslån, kommer mer än sannolikt räntan vara mycket hög på grund av riskerna.

FHA har tjänat individer under 75 år med nya bostadslån samt refinansiering av befintliga FHA lån och hjälpa dem med konventionella lån refinansiering till en FHA lån. På grund av den nuvarande fastighetsmarknaden är variationer, har Federal Housing Administration gjorde ett åtagande att bistå nuvarande husägare så de kan stanna kvar i sitt hem.