refinansiering till en fast ränta inteckning – en fråga om säkerhet

Det finns många lån alternativ öppna för dem som vill att refinansiera sina nuvarande bostadslån. Du kan hitta dig själv inför möjligheten av en arm (justerbar ränta inteckning) eller en fast ränta lån. Vilken typ du väljer beror på dina personliga sitation och de förväntningar du har för din refinansieras inteckning.

En fast ränta inteckning är precis vad det låter som. Denna typ av bostadslån har en uppsättning, oföränderlig ränta för hela lånetiden. Skulle du refinansiera ditt lån under en period av trettio år, kommer räntorna fluktuerar inte över att trettio år om du återigen refinansiera. Andra fast ränta inteckningar får pågå endast ett visst antal år (kanske ett till tio år). Efter detta blir de justerbar ränta inteckningar.

En fast ränta inteckning skiljer sig från en ARM i att justerbar ränta inteckning med en ränta som varierar beroende på tillståndet hos den nuvarande marknaden och finansiella utvecklingen. Detta innebär att den månatliga betalningar på en arm lån kan komma att ändras. När den rådande räntan ökar, så ökar den månatliga betalningen på armen.

Låntagare som söker stabilitet i deras lån är mest sannolikt att dra nytta av en fast ränta inteckning. De med god kreditvärdighet kommer alltid erbjudas rimliga räntor och villkor på sina lån. De som har en stabil, långsiktig karriär och vill kunna budget på lång sikt kommer att välja en fast ränta lån över en ARM. ARM kan ha en lägre initial hastighet, men den nivån kan komma att ändras beroende på den aktuella marknaden.

En fast ränta hypotekslån är bland de säkraste typen av lån du kan ta. Från allra första början, du vet att du kommer att betala ett belopp som inte förändras över lånets löptid. Detta möjliggör mer exakt budgetering och inga plötsliga suprises. Bland de problem som man kan stöta på med en fast ränta hypotekslån är deffence mellan olika ränta. Den fast ränta inteckning kommer alltid att bära en högre ränta än en liknande justerbar ränta lån. Dålig kredit historia hindrar långivare från att erbjuda lägre priser, och kommer att höja räntorna för lån tillgängliga för dig. Detta faktum gör att många väljer en justerbar sats inteckning över lån till fast ränta.

Det är också klokt att hålla i minnet att räntorna ibland tappa dramatiskt. När detta händer, kan personer med en fast ränta lån befinner sig betala en mycket högre takt än andra med justerbar ränta inteckningar. Detta är den största risken för en fast ränta hypotekslån. Annat än denna risk, har fast ränta refinansiering några risker, och ger långsiktig stabilitet för låntagare som använder det.