refinansiering med en justerbar ränta inteckning – och nackdelar

Justerbar ränta inteckningar, även kallade ARM, har fått en del dålig press nyligen. Det finns dock så många fördelar med att refinansiering med en ARM som nackdelar. Om din nuvarande lån är en fast ränta bostadslån, och du funderar refinansiering, kan en ARM lån vara värt mödan. Beroende på din situation, kan du spara pengar på återbetalningar och få en bättre ränta.

En justerbar ränta inteckning har betydligt lägre räntor än ett liknande lån till fast ränta vid varje given tidpunkt. Räntorna på en ARM förändras över tiden för hypotekslån, baserat på nuvarande marknader och trender. Långivare använder ett index för att avgöra vad räntan på en ARM kommer att bli. Den fast ränta lån kommer aldrig att ändra räntan, vilket resulterar i en stabil, men eventuellt högre återbetalning kostnad. Den största fördelen med refinansiering din befintliga inteckning med en justerbar ränta inteckning är möjlig besparing från en lägre ränta. Även om de verkar obetydliga, så liten skillnad som en halv procent mellan räntorna kan vara likvärdiga med tusentals dollar spenderas eller sparas.

När du refinansiera med en justerbar sats inteckning lån, kan du uppleva en viss risk. Den mest riskfyllda typen av ARM lån har ingen bestämd tid för det. Eftersom denna typ av lån har ingen fast tid, kan din långivare ändra räntorna för lånet när de vill. Detta kan inträffa så ofta som varje månad eller år. ARM lån utan bindningstider erbjuda de lägsta priserna basränta på grund av denna risk. En justerbar ränta inteckning lån som fastställts för en viss period är det säkrare alternativet. I det här fallet samtycker långivaren att behålla samma ränta under en viss tid innan du justerar den.

Nästan vem som helst kan dra någon nytta av en fast ränta ARM hypotekslån. Eftersom många amerikanska familjer kommer att sälja sina hem eller refinansiera sina bolån efter bara fyra år, det är liten risk för dem. Om du tillhör denna kategori, kan du vinna mycket från de lägre räntorna, utan att riskera en ökning senare. Om du inte kan refinansiera eller sälja din egendom efter din räntebindningstid slutar, det finns en viss risk för att det kommer att öka, och med denna ökning kommer större betalningar. Men för de familjer i en lägre inkomstskikten, eller de som vill betala av sina huvudsakliga snabbare än de annars skulle kunna, kan ARM inteckning alternativet vara utmärkt.

Genom att använda en ARM lån att refinansiera din inteckning, kan din månatliga avbetalningar hållas dem samma. Den lägre räntan sparar pengar som sedan kan appliceras direkt till din huvudman. Ju lägre din huvudman har, ju mindre du betalar i ränta varje månad. Detta gör att du kan ta år av livslängden på din inteckning, utan att betala något mer per månad än vad du var innan refinansiering.