refinansiering kalifornien bolån – hur fungerar en refinansiering arbete

Många husägare väljer en inteckning refinansiering att få en bättre bolåneränta, förkorta en inteckning sikt, eller skaffa extra pengar. Innan slutföra en refinansiering ansökan, måste husägare förstå processen och vet vad som väntar. Här är en sammanfattning angående hur fungerar inteckning refinansiering.

Vad är en Mortgage refinansiering?

Om du väljer att refinansiera ett befintligt hypotekslån, husägare ansöka om en ny inteckning som lönar sig och ersätter den gamla. Således, husägare har möjlighet att få en ny inteckning långivare. Varje långivare erbjuder olika bostadslån. Initialt kan husägare har fått ett dåligt hypotekslån. Refinansiering presenterar den perfekta chansen att komma ur ett dåligt lån, och uppnå ett hypotekslån med bättre villkor.

krav för refinansiering

Det finns ett minimum behöver för refinansiering ett bostadslån. Men att ha mest nytta en refinansiering, bör den nya bolåneräntan vara minst två procentenheter lägre än din gamla takt. Om en sänkning inte sker, är det inte värt refinansiering. Vidare är en refinansiering mer lämpad för personer som räknar kvar i sina hem under flera år.

Refinance criterions varierar långivare till långivare. Sammantaget måste husägare har eget kapital i deras hem och fast anställning. Om du använder en prime långivare, är en god kreditvärdering som krävs. Å andra sidan, om din kredit värdering är låg, ansöka om en refinansiering med en sub prime inteckning långivare. Dessa långivare har ett utbud av refinansiering alternativ för villaägare med en negativ kreditvärdighet.

refinansieringskostnader

Innan du ansöker om en refinansiering, bör husägare förutse att betala avgifter för att avsluta. Eftersom en inteckning refinansiering skapar ett nytt bostadslån, avsluta kostnader är oundvikliga.

Typiska refinansieringskostnader inkluderar ansökningsavgift, titel sökning, titel försäkring, avgifter långivare, lån avgifter originering, förskottsbetalning straff, bedömning avgift, och diverse avgifter.

Villaägare kan antingen bygga en kontant reserv för att betala för denna kostnad, eller välja en inteckning alternativ med 103% finansiering.

inteckning refinansiering citat

För att spara pengar på en, inteckning refinansiering forskning olika långivare och få raffi offerter. Citat är bra eftersom de omfattar alla uppskattade kostnader. Således, är husägare inte blindsided vid stängning. Du kan enkelt få offerter via en online inteckning mäklare. Inom några minuter, mäklare ger upp till fyra offerter från olika långivare, som innefattar uppskattningar om avslutande kostnader, ränta, termer och amorteringar.