refinansiering inteckningar i efterfrågan

Dramatisk nedgång i bolåneräntor har väckt intresse för refinansiering. Enligt Freddie Mac 30 år bolån sjönk i genomsnitt 5,47 procent under den senaste veckan, eftersom det var den lägsta sedan mars 2004.

Priser rasat på grund av beskedet från Federal Reserve om att det var att köpa 600 miljoner dollar i mortgage-backed securities och skuld för att hjälpa marknaden. Den plötsliga frekvensfall ledde till en 200 procent ökning i ansökningar inteckning refinansiering.

Den 30-årig fast ränta genomsnittet var 5,47% med ett genomsnitt 0,7 poäng för den vecka som slutade 11 december, ned från 5,53% för en vecka sedan. Förra året var genomsnittet 6,11%. Den 30-åriga genomsnittet inte varit lägre sedan March 25 2004, då den uppgick till 5,4%, säger Freddie Mac.

För några rika equity refinansierar 4.875 procent räntorna är vanliga. Treasury planerar att sänka bolåneräntorna på nya lån så lite som 4,5 procent för att stimulera försäljning av bostäder.

Hur lätt är det att refinansiera nu?
Du behöver minst 20% eget kapital i ditt hem, och med den mest utmanade marknad du kan hamna behöver mer än 20 procent. När det gäller kredit poäng, är en kredit värdering av 720 som krävs för att få lägre räntor.

Du måste till fullo dokumentera dina inkomster och tillgångar samt din skuld till tal behöver vara mindre nu i ett område av 43 procent eller lägre.

Skulle du väntar regeringen att pressa priserna lägre?
En av idag finns det många husägare som redan kan utnyttja eller lägre priser. Ju mer du väntar, desto snabbare din egendom värde kan gå ner, klämma ditt eget kapital.

När och om regeringen aviserat en ny inteckning program, kommer det att finnas många begränsningar som husägare måste kvalificera sig för.

Bolåneräntorna måste misslyckas för att få igång bostadsmarknaden, och det är vad finansavdelning tänker att hjälpa bostadsmarknaden.

Många husägare gör mycket smart sak när de refinansiera. Från att betala räkningar att faktiskt sätta sparande till pension planer, sparkonto eller annat som kan vara säkra under en lång tidsperiod.

Vad driver priserna lägre?
Där några faktorer som har drivit bolåneräntor lägre. Aktiemarknaden och dyster ekonomi utsikterna har utlöst regeringen att göra något och med många åtgärder som vidtagits av regeringen flyttade utbyten av 10 år statskassor.

Kommer priserna hoppa tillbaka upp? Ja de kommer att stiga från sina låga nivåer, och ibland tidigare än vi alla kanske tror. Om du funderar på refinansiering, nu är det en tid att göra det.

Kommer regeringens planer bidra till att öka bostadsmarknaden?
I de flesta fall vad alla kan se effekterna kanske inte är så stor som du kanske tror. Lägre priser kan hjälpa husägare från justerbara bolån till fasta bolån, men låntagare som desperat behöver refinansiera kan inte kvalificera sig.

Högre utlåning normer hindrar många att antingen köpa ett hem eller refinansiera ett hem för att få de mest attraktiva räntor.

Vad ska jag göra?
Bästa sättet är att få gratis inteckning offert och jämföra ränta och månatlig inteckning betalning för att se var du kan spara. Många webbplatser erbjuder sådana erbjudanden så därför har du inget att förlora. När du får din offert du enkelt kan avgöra om du är villig att vänta på regeringen att göra något åt ??bolåneräntor.