refinansiering en omvänd inteckning

Det omvända inteckning är främst en resurs för våra äldre befolkning, och det har blivit en flitigt finansiellt instrument. En omvänd inteckning är ett lån till någon som har en hel del eget kapital i deras hem, AI någon som i nästan samtliga fall har bott där en längre tid och är en pensionerad amerikansk på en fast inkomst. Det, aos ett sätt att ta pengar ur hemmet, AOS eget kapital via en, Äúreverse, au inteckning där lånet företaget betalar husägare istället för tvärtom. När hemmet åkande dör eller säljer fastigheten är lånet återbetalas med ränta.

Omvänd inteckningar kan betalas i klumpsummor, genom månatliga avbetalningar eller kan användas som en kredit. De används ofta för stora sjukvårdskostnader som alltför många pensionärer möter som inte omfattas av Medicare eller någon ytterligare privat sjukförsäkring som de kan hålla. Omvänd inteckningar kan användas för att betala för långvård i händelse av förlängd sjukdom eller allvarlig skada, att ändra bostäder för personer med begränsad rörelseförmåga, eller för mer trevliga användningsområden såsom resor eller att etablera en likviditetsreserv investeras på annat håll.

inte bara en engångsföreteelse tillfälle

FHA har övervakat denna marknad nära, för att förhindra missbruk och för att minimera de situationer där äldre medborgare går in i lån som de don? T förstå. En av rollerna FHA spelar är att sätta gränser för det belopp som kan lånas ut, gränser som varierar efter region och justeras årligen.

Det är en faktor som kan bidra till att göra en refinansieras omvänd inteckning en bra idé. Generellt gäller att ju äldre man är och ju mer ditt hem är värt mer du kan låna med en omvänd inteckning. Om du tog ut en omvänd inteckning för fem år sedan, är chansen god att värdet på ditt hem har ökat med femton eller tjugo procent eller kanske mer. Du har också blivit fem år äldre.

Med all sannolikhet har FHA höjt gränserna för omvänd inteckning lån i ditt område. Slutligen finns möjligheten att räntorna har fallit sedan du tog ut den initiala omvänd inteckning. Av alla dessa skäl, får en refinansieras omvänd inteckning får du, den pensionerade medborgare, en större månatlig betalning från din nya omvänd inteckning.

fortsätt med försiktighet

Som med alla refinansiera lån, är det viktigt att analysera effekterna att lånet kommer aos kostnaden har på din totala ekonomiska bilden. Refinansiering lån kan ha höga initiala avgifter. De kan också vara lån med räntor som stiger över tiden, som en standard ARM eller en hybrid lån. De kan göras för att se betydligt mer attraktiva än de bör se till en pensionär eller par som aren? T ser mycket längre än de närmaste åren.

FHA har visat en hel del oro för aggressiv utlåning i denna sektor, och så bör familjemedlemmar till personer som överväger refinansiering deras omvänd inteckning. Åtminstone, se till att vissa lån shopping sker och att en oberoende analys görs så att alla inblandade förstår vilken lånet är det bästa under omständigheterna, och att de äldre som är refinansiering sina lån förstå villkoren för deras nytt avtal noggrant.