refinansiering en inteckning – när ska en husägare refinansiera

Villaägare kan undra om de ska refinansiera många gånger under åren de lever i sina nuvarande hem. Refinansiering innebär att återbetala en nuvarande inteckning med ett topplån. Detta kanske inte verkar vettigt, men det finns fördelar om rätt refinansiering sker. Refinansiering kan spara husägare en avsevärd summa pengar. Det finns flera omständigheter när refinansiering kan vara fördelaktigt. Villkoren denna artikel kommer att diskutera är kredit värdering förbättring, ekonomiska förhållanden förändras och räntesänkningar.

kredit värdering förbättring

Det finns långivare som kommer att göra bostadslån tillgängliga oavsett en persons kredit värdering. Även de med en dålig kreditvärdighet kommer sannolikt att hitta finansiering. Finansiering med en dålig kreditvärdighet har kommit med sina kostnader dock. Högre räntor kommer att debiteras som långivaren kommer att anse att husägare att vara en ökad risk.

Dålig kredit rapporter kan repareras på ett antal sätt. Om kreditbetyget är ett resultat av ständigt betalande konton sent, kommer ett medvetet försök att börja göra utbetalningar i tid förbättras gradvis kreditvärdighet. Om företaget försattes i konkurs, kommer denna notation på kredit rapport att raderas efter en viss mängd år.

Lämplig tidpunkt för en husägare att undersöka refinansiering är när deras kreditvärdighet har förbättrats avsevärt. Kredit värdering förbättring kan bestämmas genom att begära en rapport från alla tre stora byråer kreditupplysningsföretag. Var och en äger en kostnadsfri kredit rapport varje år. Villaägare bör övervaka deras kredit poäng och, när det har skett en betydande uppgradering, kontakta olika långivare för att ta reda på om de kan få bättre priser och villkor.

ekonomiska förhållanden förändras

Personliga ekonomiska förhållanden spelar en stor roll i att bestämma huruvida refinansiering är tillrådligt. Om en husägare resultat har ökat kraftigt, kan husägare kvalificera sig för en lägre ränta och bättre villkor.

Omvänt, om husägare har tagit ett snitt i lön eller förlorat sitt jobb till uppsägningar, kan det vara klokt att kontakta långivaren att diskutera refinansiering. Om husägare är i den situationen att inte kunna göra sina finansiella åtaganden, kan långivaren erbjuda en konsolidering lån. En konsolidering lån har fördelen av lägre månatliga betalningar men nackdelen kostar husägare mer i ränta på grund av en förlängning av betalningsplan för skulderna. Fördelarna kan uppväga nackdelarna för husägare inför denna situation.

räntesänkningar

Räntesänkningar motiverar många husägare att undersöka refinansiering. Medan de som uppnås genom lägre räntor är lockande, bör husägare inser refinansiering är inte alltid fördelaktigt vid den tidpunkten. Långivare ut avgifter för refinansiering hem. Husägare måste avgöra huruvida den ränta som sparas kommer mer än täcka långivarens avgifter. Om inte, är refinansiering inte lämpligt som husägare kommer att lida förluster. Men om räntan sparas överskrider långivare avgifter, kommer husägare vill att noga överväga om att dra fördel av detta.

Det finns online räknare tillgängliga som kommer att hjälpa husägare att avgöra om refinansiering kommer att spara dem pengar. Förfarandet är inte komplicerat och ger korrekta resultat.