refinansiering en inteckning – när refinansiering inte kan rekommenderas

Refinansiering är inte alltid ett bra val. Villaägare kan förlora stora pengar om de refinansiera under olyckliga omständigheter. Det finns många fall där refinansieringen inte kommer att vara i husägare finansiella favör. Några exempel på detta är en husägare som inte äger sin egendom en tillräcklig tid för att återhämta refinansieringskostnader eller räntor har inte minskat tillräckligt för att kompensera för avslutande kostnader.

avsluta kostnader återvinning

Husägare måste bestämma hur länge de kommer att äga sin egendom. Detta är särskilt viktigt om en husägare inte planerar att äga fastigheten under en längre tidsperiod. Denna aspekt är viktig att fastställa huruvida refinansiering är fördelaktigt. Refinansiering räknare är tillgängliga online för att hjälpa husägare att beräkna hur lång tid de behöver för att äga sin egendom för att återhämta avslutande kostnader. Räknare basera beräkningar på nuvarande inteckning balans och ränta och den nya räntan. Nuvarande månatliga betalningar och nya månatliga betalningar kommer att visas. Resultaten kommer att berätta husägare hur länge de behöver för att äga fastigheten för att ta igen avslutande kostnader.

kredit värdering droppar

Villaägare tittar ränteförändringar noga och, när priserna sjunka, automatiskt anta att det skulle vara bäst att refinansiera. Om husägare har en dålig kreditvärdighet, kan dock nedgången i räntorna inte vara tillräckliga för att motivera refinansiering. Husägare måste jämföra sin nuvarande kredit värdering med kredit värdering som de hade när de ansökte om nuvarande inteckning. Om kredit värdering har försämrats, är det troligt att husägare inte skulle dra nytta av refinansiering även med lägre räntor. Begära refinansiering offerter från flera långivare ger husägare en uppfattning om refinansiering är i deras intresse.

tillräcklig ränta minskar

En nedgång i räntorna betyder inte nödvändigtvis att det finns fördelar med att refinansiering. Minskningen skall vara tillräcklig för att ge husägare med en total besparing. Totala besparingarna tar hänsyn kostnader står avslutande kostnader. Utgående kostnader omfattar generellt ansökan, bedömning och originering avgifter, tillsammans med andra diverse avgifter. Utgående kostnaderna kan uppgå till betydande belopp, som i sin tur kommer att minska mängden av besparingar genom en lägre ränta. Villaägare måste undersöka om räntor besparingar kommer att överstiga de avslutande kostnader.

refinansiering ibland fördelaktigt under ogynnsamma förhållanden

Så tvärtom som det låter, för vissa husägare refinansiering är en fördel även om siffrorna inte gynnsamt stöder ett sådant beslut. Den husägare mål i denna situation är att minska sina månatliga betalningar. Även om de inte kommer att få nog av en räntesänkning för att återhämta avsluta kostnader, kommer husägare i detta läge anser ändå att de har uppnått sitt syfte. Ett annat exempel där finansiella rådgivare kommer att rekommendera mot refinansiering är om husägare konsolidera höga räntor kortfristiga skulder till ett hypotekslån. Även husägare inte i slutändan kommer att inse besparingar eftersom skulden införlivas inteckning nu har en förlängd löptid, kommer husägare har sänkt sina månatliga betalningar.

Reflektion på informationen i denna artikel bör ge husägare en solid grund för att bilda sitt beslut.