refinansiering en inteckning i dagens bostadsmarknad

Det finns några mycket viktiga faktorer att tänka på när du funderar på refinansiering en inteckning. Den nuvarande bostadsmarknaden har förändrat hela landskapet när det gäller alla typer av inteckning transaktion. Denna nya landskapet är särskilt sant när det handlar om någon typ av refinansiera övervägande. Det är därför det är viktigt att förstå några av de nya restriktionerna och riktlinjer långivare ställer på låntagarna.

Höljet kraschen 2007 förändrat hela sättet på vilket finansbolag godkänna en framåtriktad tillämpning. Krav har blivit så hårt att många som funderar på att helt enkelt sänka sin ränta genom en vanlig refinansiera transaktion inte kan göra det. Många presumtiva sökande inte har tillräckligt med eget kapital i deras hem för att kvalificera sig, eller deras skuld till tal går långt över de högsta kraven på trettio åtta procent. Den minsta kredit värdering av 580 är svår att uppnå på grund av den fortsatta nedgången i ekonomin och eventuellt ihållande arbetslöshet. Det finns dock en strimma av hopp om man tittar på refinansiering en inteckning.

Det första stället att börja din sökning är att söka banker som erbjuder program som stöds av Federal Housing Administration. Här hittar du ett brett utbud av paket som är skräddarsydda för dem som inte når upp till de ovan nämnda kriterierna. Tänk på att FHA är inte långivaren, de bara ger regeringen backas försäkring i händelse av fallissemang. Detta är det första steget när man letar efter en inteckning refinansiera.

Granska din kredit rapport. Denna enkla process kan inte nog understrykas. Hitta transaktioner som kan bestridas med en av de tre stora rapporterande organ. Denna enkla uppgift kan öka din poäng med så mycket som 50 till 75 räntepunkter. Kom ihåg att alla låneinstitut lägger mest vikt på tre områden: kredit värdering, inteckning betalning historia och skuld till tal.

Hitta en oberoende värderingsman och ta reda på det verkliga värdet på ditt hem. Se till att han eller hon är certifierad av den stat där hemmet ligger. En oberoende värdering utanför bankens bedömning kan ge dig förhandlingsposition när de försöker förhandla om verkliga mängden kapital i ditt hem. Du kommer bli förvånad över hur flexibla banker kan vara med en oberoende bedömning.

Times har förändringar när det kommer till refinansiering en inteckning. Det är inte lätt att få examen på grund av de strikta riktlinjer långivare har placerats på låntagarna. Använd kraften i FHA, och följ de enkla tips som anges ovan, och du kan hitta exakt det du letar efter.