refinansiering eller spela h.a.r.p

Harpan är en förkortning för Home Affordable Refinance Program.

Harpan är en del av Obama-administrationens $ 75000000000 Making Home Affordable planen. Förutsatt för alla villaägare som inte har möjlighet att refinansiera sina nuvarande inteckning eller som verkar ha några svårigheter utför sina skyldigheter på sina befintliga bolån.

Denna inteckning stöd är en utmärkt chans bara för personer som har bostadslån som drivs genom ett av två: Fannie Mae eller Freddie Mac.

Fannie Mae och Freddie Mac, är de två inteckning innehavare som den federala regeringen tog hand om förra året. Fannie och Freddie just nu hackar räntenivåer för bostadslån som de använder till väl under 2,5%, tillsammans med målet att hjälpa människor att uppnå maximalt 31% av en persons bruttokassaflöde spenderas på avbetalning.

Först måste du kontrollera om ditt lån ägs eller har garanterats av Fannie Mae eller Freddie Mac? ”
Fråga din bolåneinstitutet eller tjänsten eller ring direkt för Fannie Mae: 1-800-7FANNIE (08:00 till 20:00 EST) För Freddie Mac :1-800-FREDDIE (08:00 till 08:00 EST).

Innan du ansöker check om du står dessa termer;

Ett. Du är ägare-åkande i en en-till fyra-enheten hem.
2. Lånet på din fastighet ägs eller garanteras av Fannie Mae och Freddie Mac.
Tre. Vid den tiden du ansöker, du har inte varit mer än 30 dagar för sent på din inteckning betalning under de senaste 12 månaderna, eller, om du har haft lån för mindre än 12 månader, har du aldrig missat en betalning.
4. Det belopp du är skyldig på din första lien inteckning inte överstiger 125% av det aktuella marknadsvärdet på din fastighet.
Fem. Du har en rimlig möjlighet att betala de nya avbetalning.
6. Den refinansiera förbättrar den långsiktiga betalningsförmåga eller stabiliteten i ditt lån.

Du bör inte besluta om nya bostadslån enbart på den årliga räntan. Ditt beslut att refinansiera en inteckning lån behöver bara göras i de långsiktiga finansiella sparandet att vara större än de ursprungliga kostnaderna. För dig att bestämma din break-even faktor, dela priset på själva refinan av din månatliga ekonomiska besparingar. Den nya summan symboliserar mängden månader du har kvar på din egendom för att generera denna typ av taktik för att lyckas.

Varje hem ägare med en 30-årig, $ 200.000 inteckning laddning 8% ränta skulle förmodligen betala ut $ 1468 varje månad. Att ha en 6% ränta citat, är en persons betalningar kommer att vara 1.199 $ som kommer att spara 269 $, vilket innebär att din brytning även kommer att vara efter 8 månader. * Förutsätter $ 2,000 avslutande kostnader

Bankerna är i allmänhet söker efter ändringar som kredit arbetssökande kunde leva med så appliers måste tydligt visa tecken på befintliga resultat samt att inkomsten kommer att hålla inte mindre än 9 månader. Tyvärr för många typiska arbetslöshet ersättningar tenderar att vara en del av sex-månaders process, därför att de inte uppfyller kriterierna. Göra denna plan ett sparande rep för dem som förmodligen skulle ha lyckats utan den.