refinansiering ditt hem hypotekslån – refinansiera din justerbar ränta inteckning

Refinansiering en justerbar sats inteckning (ARM) är en vanlig metod för låntagarna. Det kan dock inte alltid vara det bästa alternativet. Beroende på hur höga räntorna klättra, det finns fall när du kan sluta spendera mer på att konvertera dina lånekostnader än vad du skulle spara med en låst ränta.

lägga upp kostnaderna

Innan du hoppar på en refinansiering erbjudande, anser de direkta kostnaderna. Att refinansiera en $ 100.000 lån, kan du räkna med lån avgifter för att variera från $ 1000 till $ 3000. Det är inte inklusive poäng för lägre priser.

För att ta igen dessa originalmaterial kostnader, måste du planera att tillbringa flera år i ditt hem. Dessutom, om du bara har ett par år kvar på dina lån, kan du vara bättre med din ursprungliga inteckning.

fördelarna med refinansiering

Låsning i en låg hastighet är den vanligaste förmånen att refinansiering en ARM. Genom att konvertera till en fast ränta inteckning, är du garanterad en låg ränta utan att oroa årliga flöden ränta.

Du kan också bygga upp ditt eget kapital snabbare genom att konvertera till en varannan vecka inteckning eller kortfristiga lån. Med större månatliga betalningar, kan du eventuellt spara tusentals på räntebetalningar.

då inte att refinansiera

Med en arm finns det alltid en viss risk, men det finns fall när hålla armen gör ekonomiskt förnuft. Till exempel kommer om inte räntorna stiger mer än ett par procentenheter under loppet av ditt lån, kommer du förmodligen betala mer i lån avgifter än vad du kommer att spara. Du bör också ha armen om nuvarande priser är endast 1% eller lägre än din ARM: s kurs.

Du kanske också vill hålla din arm om du planerar att flytta snart. Med husägare flyttar inom sju år för att köpa ett hem, gör det inte meningsfullt att refinansiera när du inte kommer igen kostnaderna.

plocka en långivare

Precis som med någon inteckning, vill du vara säker på att du har undersökt flera långivare innan du väljer en. Begär offerter på både priser och avgifter. Du måste lägga upp de totala kostnaderna för att hitta den bästa finansieringen paketet. Du kan också använda internet för att hitta på nätet bolåneinstitut. Många gånger dessa långivare kommer att erbjuda lägre räntor eller låga kostnader stängning för att förbli konkurrenskraftiga.