refinansiering din Wells Fargo inteckning är nu en bra tid

Om du har en Wells Fargo inteckning du kan refinansiera eller ändra ditt bolån enligt Home Affordable Modification Program, som är en del av den svepande lagstiftning som utarbetades av USA: s president Barack Obama under 2009 Economic Recovery Act. Wells Fargo inteckningar som betjänas av Fannie Mae eller Freddie Mac kvalificera sig för refinansiering enligt planen, och många inteckningar också kvalificera sig för lån modifiering. Det gör just nu en bra tid att refinansiera din Wells Fargo inteckning, speciellt om du betalar mer intresse än du har råd, eller rädsla för att du kanske inte klarar av att göra betalningar på en rörlig ränta inteckning som nyligen har anpassat sig till en ny kurs.

refinansiering din Wells Fargo inteckning nu

Om du har en Wells Fargo inteckning som kvalificerar för refinansiering, måste du uppfylla vissa riktlinjer i syfte att refinansiera. Först av allt måste du vara refinansiering din befintliga inteckning på din primära bostad där du bor. Du måste ha tillräckliga inkomster för att göra betalningar på ditt lån, vilket kommer att bestämmas genom att räkna din inkomst till skuldkvoten, som tittar på din inkommande hushållens inkomster och utgående räkningar. Du får inte skyldig mer än 105% av ditt hem värde på ditt bolån, vilket bestäms utifrån områdets hem värden. Din nya inteckning kommer att finansieras för antingen femton eller trettio år till en fast ränta. De genomsnittliga priserna som tas emot av dem som är refinansiering är så lite som 2%, men i genomsnitt ca 5%.

modifiering av din Wells Fargo hypotekslån

Vissa husägare kvalificerar inte för refinansiering av sitt hem eftersom de är skyldiga mer än 105% av värdet på hemmet, och det är oftast orsakas av tömning fastighetsvärden runt om i landet, och är speciellt sant om inteckningar som har skrivits i det förflutna 5-7 år. Om du uppfylla kvalifikationskraven för lån modifiering, kan din Wells Fargo hypotekslån modifieras till mer mottaglig termer som gör att du kan göra en mindre månatlig betalning, betala för en längre tid, och få en lägre ränta som kommer att göra din bostadslån mer överkomligt.

Endast inteckningar som skrevs före januari 2009 kommer att kvalificera sig för att få hjälp, och du måste ändra inteckning i ett hem som du bor i och anser vara din primära bostad. Du måste skyldig mindre än $ 729.750 på ditt hem, och vara villig att ge långivaren med dokumentation av din inkomst. En annan viktig del av lånet ändring under 2009 Economic Recovery Act är att du skickar in ett intyg av svårigheter som ger långivaren och regeringen en uppfattning om varför du föll i ekonomiska trångmål och inte kan betala dina amorteringar. Var beredd att lämna självdeklarationer och paystubs, liksom dina tidigare två månader uttalanden bank för kontroll och sparkonton.

Nu är bästa tiden för refinansiering eller modifiering av din Wells Fargo inteckning

Även priser för refinansiering väntas förbli låg under nästa år eller så, med ekonomin i ett sådant osäkert tillstånd, nu är den bästa tiden för dig att överväga refinansiering eller modifiering av ditt befintliga Wells Fargo inteckning. Lås in en bra hastighet och även få hjälp med avslutande kostnader (från regeringen) genom refinansiering ditt hem hypotekslån nu.