refinansiering din inteckning efter konkurs

Det är en allmän uppfattning att få en refinansiera lån efter lämna in en konkursansökan är ganska svårt. Men du kan använda ett bostadslån förutsatt att du betalar ränta på en något högre ränta. Generellt föredrar långivare inte tar risken att erbjuda bolån till någon som har lämnat in konkursansökan. Men det finns de subprime långivare som kan erbjuda dig lån till en högre ränta, ibland även efter sex månader att slutföra din konkurs.

Lämna in en konkursansökan fall påverkar din kredit status eftersom den återspeglar din oförmåga att betala ner dina skulder. Ett kapitel 7 Konkurs kvar på din kredit rapport i minst 7 år, medan kapitel 13 Konkurs är med i rapporten i 10 år. Men detta betyder inte att du inte kommer att få kredit – det är bara det att du inte kommer att kvalificera sig för en rimlig ränta.

Generellt kommer de flesta långivare i den primära bolånemarknaden överväga att erbjuda dig lånet endast efter 2 års ansökan om konkurs. Men du måste vara aktuell på dina räkningar under denna period. Du kommer att kunna återupprätta en bättre kredit profil med ett kapitel 13 konkurs, eftersom det kräver att du följer en avbetalningsplan för att bli skuldfri inom 3 till 5 år. Det är inte lättare med ett kapitel 7 konkurs eftersom det möjliggör för utsläpp av alla dina skulder, och du behöver inte betala tillbaka någon del av din obetalda krediter. Men kapitel 13 konkurs hjälper dig att bevisa din kreditvärdighet medan du fortsätter att betala för en viss procent av dina skulder inklusive inteckning.

Ett sätt att skapa god kredit inom 2 år om konkurs är att öppna ett konto kreditkort och göra betalningar regelbundet. Detta gör att du kan förbättra din kredit värdering. Du bör också försöka bygga upp ett sparkonto, eftersom ju mer pengar du har till hands, desto bättre. Du kan också leta efter en sekundär inkomstkälla så att du kan betala av de skulder, som inte släpps ut från konkurs. Att upprätthålla en god kredit profil blir därmed en nödvändighet om du vill att refinansiera efter konkurs.

När du har byggt upp en rättvis kredit historia, försöka leta efter inteckning citat som är prisvärda, men du kan få en något högre ränta på grund av att förklara konkurs. Du bör också överväga den årliga räntan (APR) och de lån avgifter som kommer tillsammans med refinansiera lån.

Refinansiering efter konkurs hjälper dig att återställa din kredit profil. Du kan refinansiera befintliga skulder med ett hem kapital lån som ofta erbjuds till ett bättre pris än de andra typer av krediter. Användning av sådana krediter för refinansiering kommer att hjälpa dig att upprätthålla en god betalning historia. Med en refinansiera lån efter konkurs kan du alltså bygga upp din kredit historia och detta hjälper dig att kvalificera sig för lån program med lägre priser och betalningar.