refinansiering din inteckning 101

Praktiskt taget alla har refinansieras eller tänkt på det vid en tidpunkt. Vi har sett massor av reklam som uppmanar oss att göra det. Med priser på rekordlåga nivåer under de senaste åren, har refinansiering hjälpt många låntagare sänka sina månatliga betalningar.

Refinansiering din inteckning kan vara en mycket svår och förvirrande upplevelse. När du gör ditt beslut, det finns flera saker att tänka på.

Först, kan även en liten räntesänkning löna sig snabbt.

Andra, om du planerar att stanna i hemmet under minst tre till fem år, kan det vara meningsfullt att betala “poäng” (en punkt motsvarar 1% av lånebeloppet) och kostnader stängning för att få det lägsta tillgängliga pris.

Och tredje, kan du undvika en kontant layout och ändå få en låg ränta genom att lägga till de avgifter och avslutande kostnader till din nya inteckning. Detta betyder inte att axla en massa extra skulder. Om du har haft din nuvarande inteckning i minst tre år, har du minskat förmodligen ditt saldo med flera tusen dollar. Så du kanske kan please dina avslutande kostnader på ditt nya lån, låsa in i en lägre takt och ändå sluta med en inteckning belopp som är mindre än din ursprungliga. Ännu viktigare, en lägre månadsbetalning.

En annan faktor att beakta är hur länge du räknar med att stanna i ditt hem? Om du planerar att flytta inom de närmaste åren, kan de månadssparande lägg aldrig upp till de kostnader som är involverade i refinansiering.

Du kanske har köpt ditt hem med ett finansbolag inteckning, eller tog ut en andra inteckning för att betala för centralvärme eller möbler. Dina betalningar är troligen mycket höga eftersom vissa finansbolag tar ut räntor på upp till 50 procent. Det är lämpligt att du tittar noga på det finstilta för att hitta den sanna kurs-de flesta hypotekslån refinansiering är över en ganska kort sikt, ca 15 år som mest.

VILLAÄGARE Vänligen få de allra bästa finansieringen priserna som finns idag