refinansiering då är det värt det

När är det värt att refinansiera ditt hus? Denna guide tar dig igenom ett par av de punkter du behöver veta om när du försöker att besluta om att refinansiera din inteckning eller inte.

Generellt måste du vara medveten om vad räntan du betalar på ditt Bolån är. När räntorna börjar gå ner, måste du vara redo att hoppa på det och dra nytta av en lägre skattesats. Det kostar i allmänhet ett par tusen dollar för att refinansiera, men, så du måste tänka på flera faktorer innan man beslutar om eller inte att göra det.

Först, hur mycket du betalar nu? Du behöver veta både din månatliga sparande och hur mycket tid du förväntar dig att vara där. Bara refinansiera om du är säker på att du kommer att vistas i huset för en stund – att flytta och sälja ditt hus skulle utplåna alla fördelar av refinansiering. Du måste också tänka på om räntorna kommer att gå lägre i framtiden. Du vill inte hoppa på en refinansiering och sedan plötsligt reda ut ett par månader senare att räntorna har sjunkit en punkt. Även en liten förändring i ränteläget kan ge en stor vinst över livet av ditt lån, så du vill vara säker på att du refinansiering vid låg punkt. Prata med din bank lån officer – de kommer i allmänhet att berätta om de tycker att det är en bra idé och vilken riktning de tror räntorna kommer att gå. Be dem visa dig specifika beräkningar, och sedan kontrollera dem själv.