refinansiering bolån – några saker du behöver veta

Refinansiering ett hypotekslån tar inte en examen i rocket science för dig att förstå. Som med någon enkel definition, kan du beskriva refinansiering betala av ett lån med en annan som lovar bättre villkor för husägare. Kort sagt, de ger faktiskt en ny inteckning i ett gammalt hem.

Det finns många anledningar till varför människor refinansiera sina bolån. Den främsta anledningen till att många hushåll beslutar att refinansiera är så att de kan använda pengarna de får från sin nya lån för att betala av sina befintliga skulder, såsom kreditkort, bil och andra lån. Anledningen till detta är att bostadslån ut lägre räntor än andra typer av skulder, så att de kan få mer pengar från refinansieras lån.

Den andra anledningen till att de refinansiera är att få mer pengar för att förbättra sina bostäder. Hem aktier har fördelen att öka värdet av ett hem genom att förbättra sin struktur och bekvämligheter, som att bygga ett nytt tak, lägga till en ny pool eller rum, och skapar ett större landskap för trädgården.

Det tredje skälet människor refinansiera är att anpassa sig till en förändring av deras ekonomiska situation. Till exempel kan ett par behöver pengar eftersom en av dem blev uppsagd. Eller en annan möjlig orsak är att betala för ett barns högskoleutbildning. De flesta föräldrar vill inte att deras barn ska belastas med en massa lån efter examen, så de ofta använder eget kapital i deras hem för att betala av sina barns pedagogiska planer.

Refinansiering kan vara mycket givande och nyttigt för alla kvalificerade husägare. Det kan vara nyttigt och ekonomiskt givande, men det kan också medföra vissa risker. Det tar tid och kostar pengar, så innan du bestämmer dig för att byta till en annan långivare, fråga dig själv om det verkligen är det rätta för dig.

• Fokusera på din långivare. Är du nöjd med hur de hanterar din ansökan? Har de kvalificerade och väl insatt specialister som kan ge dig råd om det? Är de också professionell, hålla sina löften och se till att saker och ting blir uppnås i tid?
• Hur är ditt befintliga lån? Finns det extra funktioner som du kan använda med andra produkter? Är du generellt nöjd med ditt lån, och är räntan lika med andra långivare? Kan du använda några extra funktioner som erbjuds med de andra produkter?
• Finns det förändringar i din ekonomiska situation? Kanske har du precis fått ett nytt jobb eller oväntat fått sparken av din chef. Dessa saker, oavsett hur liten, kan vara värdefullt för att avgöra om du är kvalificerad för refinansiering.

Refinansiering ett hem är ett beslut som kräver en hel del seriösa funderingar. Kärnpunkten är om du är nöjd med din nuvarande inteckning och om det finns pengar för dig att möta alla dina behov. Alltid rådfråga kvalificerad inteckning mäklare, rådgivare kredit, officerare lån, eller andra experter bostäder innan du bestämmer dig för att göra det. Kom ihåg: Refinansiering ett bolån behöver inte vara en mardröm om du har bra information att använda när du gör rätt beslut om ditt hem.