refinansiering bolån – de vanligaste typerna

Refinansiering bolån kan vara komplicerat om du inte vet de alternativ som finns tillgängliga just nu. Det finns en hel del produkter bostadslån på marknaden just nu, och de flesta har olika avgifter, funktioner och räntor som kan vara ganska förvirrande för alla husägare som tänker refinansiering sina bolån för första gången. Låt oss ta en titt på de vanligaste lån hem refinansiering typer som finns tillgängliga idag.

justerbar sats inteckning:
Som namnet uppenbarligen antyder, har denna typ av bolån en ränta som förändras hela livslängden för lånet. Vanligtvis finns det en fast räntesats för lånet under ett antal år, och det ändras beroende på det ekonomiska indexet den är ansluten till. Så räkna med mindre turbulens när räntebindningstiden upphör. I de flesta fall är den initiala fast ränta på lånet lägre jämfört med fast ränta bostadslånet. Använd denna typ av refinansiering om du vet att räntorna kommer att vara relativt låg.

fast ränta inteckning:
Denna typ av lån är bra för dem som vill ha stabilitet och säkerhet, eftersom det tillåter dig att fixa din ränta under en viss tid. Det ger dig trygghet i att veta att din månatliga betalningar kommer aldrig att förändras, så att du kan budgetera dina pengar effektivt. Dock är dess svaghet som det de är oflexibla grund av färre tillgängliga funktioner. Dessutom tillåter de flesta av dem inte extra betalningar och ytterligare redrawals fond.

ballong bostadslån:
Normalt kallas ballongen lån, där inteckning har en fast ränta under en fastställd period av år, vanligtvis 7 till 10 år. Det är bra med detta är att räntan är liknande de som finns med justerbar ränta bostadslån. Fördelen med ballongen lån är att räntan är nästan lika lite som de som finns med justerbar ränta bostadslån. Nackdelen är att när termen är klar, kräver lånet som du betala tillbaka det i sin helhet. Du måste vara mycket försiktig när du använder detta lån. Det är väldigt viktigt att du frågar hjälp av proffs innan du väljer det här alternativet.

hem kapital lån:
Home eget kapital är lån med fast ränta som gör att du kan använda ditt kapital. Vanligtvis har du möjlighet att använda dessa medel för renovering, fondförvaltning, dela investeringar, etc., medan den effektiva räntan (APR) kommer fortfarande att vara densamma under hela ditt lån. Följaktligen, din månatliga betalningar förändras aldrig. Men du kan vara i riskzonen för att få en sänkning av ditt hem kapital, så var noga med att välja detta alternativ.

kredit:
Denna typ tillåter i princip att du kan rita på din inteckning balans upp till det ursprungliga lånebeloppet, så att du kan använda upp det egna kapitalet du har i ditt hem. Vad är bra med detta är att du kan låna pengar till en betydligt lägre ränta då kreditkort och personliga lån, och ändå ha möjlighet att betala tillbaka det när du vill ha det. Men liksom hem kapital lån, måste du vara försiktig med att använda denna, eftersom det kan också minska ditt hem kapital.