refinansiering bolån – bra eller dåligt

Om du är en husägare som för närvarande betalar en fast ränta inteckning och när räntorna faller, skulle du vara mycket frestad att göra refinansiering bolån. Tyvärr har de flesta människor hamnar i en galen kapplöpning, lockade bara genom lägre räntor utan att beakta den större bilden. Här är några viktiga tips som du bör tänka på:

vad som är en refinansiering?

En refinansiera lån är ett nytt lån som tas upp av låntagaren främst för att betala av det ursprungliga lånet.

Tips att tänka på när du refinansiera en inteckning lån

Ett. Innan du överväga att byta ut en fast ränta inteckning för en annan typ, se till att du helt förstår villkoren för det nya lånet. Några av de viktigaste uppgifter som påverkar dina beslut återfinns i de fina utskrifter i ditt kontrakt.

2. Om din nuvarande hypotekslån är en lång tenor lån, t.ex. 20 år, kanske du vill överväga om det är möjligt att ha det omstruktureras till ett kortare lån istället t.ex. 15 år. Ta av 5 år lånelöfte kan vara bra även om det innebär att behöva betala högre månatlig ränta.

Tre. Långivare föredrar att strukturera dina lån långsiktigt för att öka sina totala inkomster. Av denna anledning om din refinansiering hypotekslån är kortsiktigt, långivare oftast debiterar förskottsbetalning straff för ditt bolån. Det är viktigt att läsa avtalet noga för att bekräfta om det finns några sådana sanktionsåtgärder.

någon nackdel för refinansiering

kostnader

Om du är skyldig att betala upfront avgifter för att erhålla refinansiering lån du bör beräkna för att ta reda på om det innebär att det nya lånet är ett bra beslut för din ekonomiska aptit. Även med minskad månatlig ränta på ditt nya lån struktur, kan dessa avgifter gör dig ekonomiskt sämre än om du inte hade tagit det nya lånet.

förlängd lån livslängd

Du kan ha möjlighet att förkorta ditt lån tenor som du vill, men gör notera att du inte nödvändigtvis kan få en ökad lån betalning från din nya refinansiering lån. Detta kan resultera i att du behöver betala mer per månad räntebeloppet bör du besluta att förkorta dig lån återbetalning månader. Också bara du själv kan avgöra om du är ekonomiskt kapabla att hantera en ökad månatlig betalning.