refinansiering billån förstå dina alternativ

Är du funderar på refinansiering ditt hem inteckning? Du är inte ensam dessa dagar. Den nedgång i räntorna och turbulens på bostadsmarknaden har gjort refinansiering bolån ett mycket populärt alternativ. Det finns flera skäl för allvarligt överväger en inteckning refinansiering, och var och en av dem föreslår att välja ett visst alternativ för att göra detta.

Refinansiering ditt hem inteckning för en lägre ränta. Historiskt sett är den vanligaste orsaken till att göra en inteckning refinansiera att dra fördel av en lägre ränta. Under de senaste åren, tog bostadsköpare ofta primära bolån med högre räntor med förväntningar på att de skulle kunna refinansiera när deras situation förändrats tillräckligt för att kvalificera dem för en lägre ränta. Detta är ett särskilt attraktivt alternativ för unga yrkesverksamma i början av sina karriärer som förväntar sig att tjäna bättre löner några år senare.

Refinansiering din inteckning kan minska din månatliga betalningar. Det finns två sätt att använda en inteckning refinansiera att sänka din månatliga inteckning betalning. Självklart kommer refinansiering till en lägre ränta inteckning minska din månatliga betalningar om alla andra villkor förblir desamma. Du kan också refinansiera till ett längre lån. Alternativet minskar din månatliga betalningar genom att sprida ut dina återstående betalningar över fler månader, vilket gör varje avbetalning lägre. Vara medveten om, men att refinansiering till en längre inteckning kan minska din månatliga betalningar, men det kommer nästan oundvikligen att öka mängden av intresse som du betalar totalt. I själva verket rör sig från en 20 år inteckning till en 30 år inteckning, även vid en lägre hastighet, kan potentiellt öka den verkliga kostnaden för ditt nya hem med tiotusentals dollar.

Refinansiera från en justerbar sats inteckning till en fast ränta inteckning. Många låntagare väljer en justerbar ränta inteckning för att kvalificera sig för lägre räntor för de första två till fem år av sitt lån. Historiskt sett har detta möjliggjort nya bostadsköpare tid att bygga upp eget kapital i sina hem tillsammans med att bygga sin kredit för att kvalificera sig för lägre räntor på fast ränta inteckningar.

Refinansiering av en justerbar ränta inteckning till en fast ränta inteckning erbjuder en stor fördel – din boränta kommer inte att förändras under hela lånets löptid. Det innebär att din inteckning betalning kommer att vara immun mot fluktuationer i räntor, vilket gör det lättare att budgetera och hantera dina pengar. Om räntorna stiger, kommer du att spara pengar. Om de faller i framtiden, kan du vara i stånd att refinansiera till en lägre ränta.

Refinansiera din inteckning med en cash-out lån. En utbetalning i refinansiera ger dig tillgång till kontanter som är bundet i eget kapital i ditt hem. Om det aktuella värdet på ditt hem är mer än det belopp som du fortfarande är skyldig på din inteckning, kan en utbetalning i refinansiera sätta pengar i dina händer när du behöver det. I huvudsak tar du ut en inteckning för större belopp än din inteckning och upp till det fulla värdet av ditt hem. När du betalar av din nuvarande inteckning och eventuella avgifter i samband med refinansieringen, är det extra cash din att använda när du behöver det. I många fall, långivare är beredda att låna så mycket som 125% av det kapital du har i ditt hem.

Ha dock i åtanke, att “extra” pengar är inte en gåva. Det är ett lån där du kommer att betala ränta, och kan potentiellt öka den tid det tar dig att betala av ditt hem och äger den fri och klar.

Refinansiera din inteckning för att avsluta betala av ditt hem förr. Medan de flesta människor tänker på refinansiering sin inteckning som ett sätt att minska sina månatliga inteckning betalningar eller sänka sina räntor, finns det ytterligare en anledning att refinansiera – att betala av dina lån förr. Om din situation har förändrats sedan den ursprungliga inteckning och du har råd att betala en högre månatlig betalning, gör det bra ekonomiskt förnuft att refinansiera till en kortare sikt inteckning, även om du måste ta en högre ränta att göra det. Skillnaden i totalkostnad mellan en trettio år fast ränta inteckning och en femton eller tjugo år fast ränta inteckning är betydande. Om du planerar att stanna i ditt hem för att på lång sikt, och har råd med högre betalningar, kan du stå i skuld tio till femton år tidigare och spara tiotusentals dollar i räntebetalningar.

Utnyttja Making Home Affordable Program för refinansiering din inteckning.

Tack vare den ekonomiska nedgången och kollapsen av bostadspriserna, många husägare är “under vatten” på sina bolån – på grund av mer på sina lån än deras hem är idag värt på marknaden. Det gör det omöjligt för dem att refinansiera sina lån, även om de har bra kredit. Den federala regeringen har fastställt Making Home Affordable program för att hjälpa dem som är i denna situation genom särskilda incitament som finns för långivare som refinansiera dessa lån.