refinansiering är lättare på grund av president Obama

President Obama körde på den plattform som han var på väg att omfördela välstånd bland arbetarna i Amerika. Han kände sig som de rika fick alldeles för mycket om pengar och i mitten till lägre klass behövs vissa statliga stöd. Han ger bistånd till många genom Making Home Affordable program som gör att de flesta villaägare att refinansiera till lägre priser. Det gör också många individer en chans att betala en lägre andel av sin inteckning betalning.

Med Obamas stimulanspaket kontrollen kommer varje vecka på din lön vissa villaägare fortfarande behövs lite hjälp att göra sin avbetalning. President Obama anser att 31% av din månadslön bör vara det högsta belopp som går till din inteckning betalning. Detta var en regel som fastställdes med Making Home Affordable program. Detta är endast för bolån som backas upp av Fannie Mae och Freddie Mac, men det är en majoritet av bolån i USA idag.

Refinansiering till en lägre ränta är en annan aspekt av den hjälp som Obama ger till villaägare. Förr i tiden var det så att du var tvungen att ha en belåningsgrad under 90% för att ha någon chans på refinansiering till en låg ränta. Att alla har råkade nu när du har har ett lån till värde ranson så högt som 105% och ändå ha en chans att refinansiera din inteckning.

Alla dessa statliga interaktioner är ett försök att hjälpa mitten till lägre klass och få ekonomin stimuleras. Vi får se om det fungerar som vi alla hoppas att det gör.